FETÖ'nün ByLock tezgahı ortaya çıktı Kılıçdaroğlu sessizliğe büründü

FETÖ’nün Mor Beyin adlı yazılım sayesinde telefonlara ByLock yüklediği ortaya çıkınca CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sessizliğe büründü. Kılıçdaroğlu, dört bakan ve bazı milletvekillerinde ByLock olduğu iftirasını ortaya atmıştı. Devlet kirli tezgahı deşifre edince Kılıçdaroğlu da yalanlarını yuttu.

Giriş Tarihi 27 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 28 Aralık 2017, 00:40
FETÖ’nün ByLock tezgahı ortaya çıktı Kılıçdaroğlu sessizliğe büründü

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ'nün geliştirdiği Mor Beyin adlı yazılımla 11 bin 480 GSM numarasına ByLock yüklendiğini açıkladı. Savcılık Mor Beyin yazılımını yapan TÜBİTAK çalışanının ismini de açıkladı. ByLock davalarını sulandırmak isteyen FETÖ, 2014 yılı Ağustos, Eylül, Ekim aylarında Namaz Vakitleri TR, Kıble Pusulası, Freezy gibi uygulamalar üzerinden bylock IP'sine yönlendirme yaptığı ve böylece bu uygulamaları kullanan insanları BTK verilerinde ByLock kullanıcısı gösterildiği ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YALANLARI ELİNDE PATLADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört bakanın ve 60'a yakın AK Parti'li milletvekilinin ByLock kullandığı yalanını ortaya atmıştı. Bir yerlerden güvence almışçasına, çıktığı her platformda aynı yalanı tekrarlayan Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ByLock tezgahı deşifre edilince sessizliğe büründü. Devlet, FETÖ'nün Mor Beyin yazılımıyla 11 bin 480 kişinin telefonuna ByLock yüklediğini tespit etmesiyle Kılıçdaroğlu'nun 'ByLock'çu bakan ve vekiller var' sözlerinin perde arkasında kimin olduğu anlaşıldı. FETÖ, Mor Beyin yazılımını kullanarak AK Partili bakan ve vekillerin cep telefonuna kendilerinden habersiz ByLock yükleyecekti Kılıçdaroğlu da FETÖ'nün oyununa ortak olacaktı.




FETÖ'NÜN FİRARİ KÖSTEBEĞİ BELLİ OLDU
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün Mor Beyin yazılımını eski TÜBİTAK çalışanı ve FETÖ firarisi Kemalettin Cengiz Erbakırcı'nın geliştirdiği açıkladı. FETÖ firarisi yazılım uzmanı Yasin Alpen'in de Özbakırcı ile birlikte çalıştığı ve FETÖ firarisi olduğu belirtiliyor. FETÖ firarisi yazılım uzmanı Yasin Alpen'in de Özbakırcı ile birlikte çalıştığı ve FETÖ firarisi olduğu belirtiliyor.

haberin devamı