Bacak teması!

İzmir’de hemşire A.T., belediye otobüsüne bindi. M.T.A’nın bacağıyla kendisini taciz ettiğini iddia etti, şikayetçi oldu... Mahkeme, sanığa 2 yıl hapis cezası verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2017 Güncelleme 24 Aralık 2017, 00:00
Bacak teması!

İÇİNDEKİLER

Toplu taşıma araçlarında erkeklerin, bacaklarını açıp oturması birçok kez tartışma konusu oldu. İzmir'de yaşanan olayda taciz edildiğini iddia eden kadın, soluğu karakolda aldı. Mahkeme şüpheliyi 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Geçen yıl Temmuz ayında nöbetten çıkan 36 yaşındaki hemşire A.T, Montrö'den Bornova yönüne giden ESHOT'a ait belediye otobüsüne bindi. Boş yere oturdu. Birkaç dakika sonra M.T.A. bacaklarını açarak A.T'ye temas etmeye başladı. Kadın uyardı. M.T.A., tacize devam edince ortalık karıştı. Olaya yolcular müdahale etti.

'DERS OLACAK NİTELİKTE'
Bu sırada hemşire polisi aradı. Ekipler A.T. ile tacizci M.T.A'yı karakola götürdü. Genç kadın şikayetçi oldu. Suçlamaları kabul etmeyen M.T.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İlk mahkeme sonrası beraat etti. Dava, A.T'nin itirazı üzerine, bir üst mahkeme olan Bölge Adliye Mahkemesi'ne geldi. 15. Ceza Dairesi Başkanı hakim Erdal Baytemir, tarihi bir karara imza attı. Baytemir, A.T'nin 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Ancak takdiri indirim uygulanan sanık için sabıkasız olması nedeniyle verilen hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verildi. İzmirli avukat Fatih Kanmaz, "Bu tüm Türkiye'de örnek olacak tarihi bir karar. Karar, bu şekilde oturup kadınları rahatsız eden kendini bilmez olarak nitelendirilebilecek kişilere karşı ders olacak bir nitelikte" dedi.