Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya Kudüs çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "İslam dünyasi yekvücut olmalı. BM'ye sunulan Kudüs tasarısı ABD tarafından veto edildi. Şimdi tasarıyı BM Genel Kurulu'na götüreceğiz. BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs'ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi

Giriş Tarihi 19 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2017, 19:19
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dünyaya Kudüs çağrısı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile ortak basın toplantısında Kudüs Tasarısını BM Genel Kurulu'na taşıyacaklarını açıkladı.



"BM ÜYESİ TÜM ÜLKELERİ KUDÜS'ÜN TARİHİ STATÜSÜNE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM"
Erdoğan, ''BM'ye sunulan Kudüs tasarısı ABD tarafından veto edildi. Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul'da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum. Kudüs karar tasarısının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde 14 ülke tarafından desteklenmiş olması anlamlı ve manidardır. BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs'ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağız.'' ifadelerini kullandı.


"YEK VÜCUT OLMALIYIZ"
"İslam dünyasının birliğine, beraberliğine ve dayanışmasına en fazla ihtiyaç hissettiğimiz günlerden geçiyoruz. Bu dönemde İslam ülkelerinin aralarındaki yapay sorunları bir kenara bırakarak yek vücut olmaları, birbirlerine kenetlenmeleri gerekiyor."