Mikser Trump

Erdoğan, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan Trump’a tepki gösterdi: Bu açıklamaları adeta ‘mikser’ görevi görmeye yöneliktir. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2017 Güncelleme 08 Aralık 2017, 00:46
Mikser Trump

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a ziyareti öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını sert tepkiyle eleştirirken, "Böyle bir adımı atmak dünyada, özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun? Bu nasıl bir yaklaşımdır?" diye sordu. Erdoğan, "Şu anda Sayın Trump'ın bu açıklamaları adeta 'mikser' görevi görmeye yöneliktir. Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. ABD Başkanı Trump, Birleşmiş Milletler'in 1980 kararını hiçe sayıyor. Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil" dedi. Erdoğan şöyle devam etti: Burada Trump, 'Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım' diyorsa, yanılıyor. Güçlü olmak, haklı olmak demek değildir. Haklı olan güçlüdür. Burada biz haklıyız. Bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlardaki bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz.

PAPA VE PUTİN 'LE GÖRÜŞTÜ
ABD'de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla da yargılanıyor. Mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. 'Bunda yalan söyledim, şunda yalan söyledim, filanca rüşvet almadı.' Tamam da haftalardır, aylardır ne ile meşguldü bu insanlar? Öyle mi? Öyleyse, şu anda herkesin foyası, açık net ortaya çıkıyor. Cumhurbaşanı Erdoğan, dün akşam da önce Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile telefonda görüştü. Papa, "ABD'nin kararı endişe verici" ifadesini kullanırken, Cumhurbaşkanı Kudüs'te mevcut durumun korunması yönündeki çağrısından dolayı Papa'ya takdirlerini iletti. Erdoğan, daha sonra Rus lider Putin ile görüştü. Cumhurbaşkanı, ABD yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti.

ÇİPRAS'A LOZAN DERSİ
Erdoğan, 65 yıl aradan sonra Yunanistan'a Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti dün gerçekleştirdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos tarafından törenle karşılandı. Daha sonra Başbakan Çipras'la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "Lozan'ı tanımlama şekli Türkiye ve Yunanistan arasındaki anlaşma değildir. 11 ülkeyi kapsayan bir anlaşmadır. Lozan'ı Ege'ye hapsedip bitirmeyelim. Ege'nin dışında Lozan'la ilgili hiçbir şey yok mu? Batı Trakya'daki azınlıkların hukuku yok mu? Bunların hukukunu araştırmak, korumak, özellikle de Yunanistan'daki yönetimin görevi olsa gerek."

DARBECİLERİ İSTEDİ
Erdoğan, Çipras ile konuşmasında Yunanistan'a kaçan FETÖ'cü hainleri de isterken şu ifadeleri kullandı: "Yunan yargısına benim bir çağrım var. O da şudur, gecikmiş adalet adalet değildir. Türkiye'de işkence, idam söz konusu değil, bunların iadesi de mümkündür. Çünkü bunlar darbe gerçekleştiren kişilerdir."