PKK'nın gayriresmi komutanı McGurk

ABD'nin PKK/YPG'ye verdiği silahlara Türkiye'nin tepkisini azaltmak için kurduğu SDG'den kaçıp Türkiye'ye getirilen Talal Silo, bomba itiraflarda bulundu. PKK ve ABD arasındaki kirli ilişki açıkça deşifre oldu. Silo'nun itiraflarına göre Suriye ve Türkiye'de yaşanan kanlı terör saldırılarının ardındaki asıl isim ABD'nin bölgedeki özel temsilcisi adı altında sömürge valiliği yapan Brett McGurk.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2017, 12:41
PKK’nın gayriresmi komutanı McGurk

İÇİNDEKİLER

Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın paravan kuruluşu SDG'den kaçan Talal Silo, ABD'yi panikleten itiraflarda bulundu. Silo'nun itirafında dikkat çeken detaysa bütün fikirlerin ABD'li Lawrence olarak bilinen Brett McGurk'tan çıktığıydı. Beyaz Saray'a bağlı sömürge valisi gibi hareket eden McGurk bölgede PKK'dan DEAŞ'a, bütün terör örgütlerinin kirli planlarının arkasındaki isim.

BÜTÜN FİKİRLER ONDAN ÇIKTI
ABD'nin bölgede kurmaya çalıştığı Kürt devletçiği için çevirdiği tiyatro Silo'nun itirafıyla bir kez daha deşifre oldu. Silo, itirafında "Tüm fikirler Brett McGurk tarafından ortaya atılıyordu. Rakka operasyonu sırasında McGurk, Arap Koalisyonu adında güç kurulmasını istedi. Arap Koalisyonu'nun görevi sadece silahları teslim almaktı. Nitekim çok büyük miktarlarda silah alındı. Ama Kürtler dışındaki Arap, Türkmen ve Süryanilere sadece hafif silahlar dağıtıldı. Koalisyonun adı Arap'tı ancak Arapların hiçbiri şeyi yoktu. Deyrizor askeri meclisi de sadece imza atıyor. ABD'nin bundan haberi vardı, tiyatroyu kendileri istedi. Tüm bu oyunlar, bir gün bu silahların PKK'ya ulaştırıldığının ortaya çıkmaması için yapıldı. Ancak biz bu gelişmiş silahların PKK ve YPG'ye gittiğinden emindik.." ifadelerini kullandı.

PKK'NIN GAYRİRESMİ KOMUTANI
Bu itirafla birlikte PKK'nın gayriresmi komutanı Brett McGurk'ün, bölgedeki katliamların asıl sorumlusu olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

ABD şemsiyesinde faaliyet gösteren iki kanlı terör örgütüne hem silah hem lojistik destek sağlayan McGurk'ün Türkiye'deki pek çok terör eyleminini organize eden teröristlere arka çıkması, tepki çekiyor. DEAŞ ve PKK tarafından çocukları, anne babaları şehit edilen, sakat bırakılan pek çok mağdur, teröre verilen örtülü desteğin cezasız bırakılmamasını istiyor.

​MCGURK YARGILANSIN
​McGurk'ün PKK'ya yaptığı her türlü silah ve lojistik destek ile hem Irak ve Suriye'de hem ülkemizde yüzlerce şehit vermemize neden oldu. Kandil'den PKK'yı yöneten onlarca teröristin Suriye'de ABD tarafından korunup kollanması da hem terör örgütlerine yardım eden ülkelere hem de bu yardımlarda fiili olarak görev yapan görevlilere yönelik hukuki yaptırımları gündeme getirdi...

PKK'nın gölge komutanı McGurk'ün terör örgütlerinin kanlı saldırılarının arkasındaki asıl isim olduğunu söyleyen hukukçular McGurk'un Türk adli makamlarınca yargılanabileceğini belirtiyor. Hukukçular, Türk Ceza Kanunu uyarınca örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişinin örgüt üyesi olarak cezalandırılabileceğini ifade ediyor. Örgüte yardım etme suçunun nerede işlenirse işlensin devletin bu kişileri yargılayabileceğini aktaran hukukçular, bu suçun yabancı tarafından, yabancı ülkede işlenmesi durumunda da Türk kanunlarının uygulanacağını ifade ediyor. Hukukçular ayrıca Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde girişimde bulunma hakkının olduğunu da ifade ediyor...