Fırıldak Hürriyet

17-25 Aralık kumpasını açıkça destekleyen Hürriyet gazetesi şaşırtmadı, şimdi de ABD'deki kumpasın savunucusu oldu. Ne var ki kirli tezgah çökmeye başladıkça, hükümeti deviremeyeceklerini görüp jet bir manevrayla tetikçi Ahmet Hakan'a  'hükümeti deviremezsiniz' yazısı yazdırttılar.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2017, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2017, 16:22
Fırıldak Hürriyet

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü hainlerin 17-25 Aralık kumpasını açıkça destekleyen Hürriyet, kumpasın uluslararası düzeye taşınmasıyla da kirli plana ortak oldu. Her fırsatta Türkiye düşmanı çevrelerin tarafını tutan Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet, ABD'nin kurduğu tezgahı açıkça görmesine rağmen bu oyuna katılıp Türkiye'de iktidarı değiştirme heyecanına kapıldı. ABD'deki kumpas davasında dillendirilen FETÖ yalanlarını okuyucularına taşıdı. Davanın başlamasıyla tam gaz algı operasyonu yapmaya başladı.

Küresel çete, FETÖ ve Hüriyet'in hesapları tutmadı.Bu dava sürecinde de tıpkı 17-25 Aralık döneminde olduğu gibi FETÖ'nün istediği tarzda haberler yapan Doğan medyası, tezgah çökmeye başlayınca hükümeti deviremeyeceğini anladı. Tetikçileri Ahmet Hakan'a bugün, "Reza denilen soytarı hükümeti mi devirecek?" yazısını yazdırttı, korkudan 'hükümeti deviremezsiniz' demeye başladılar.

Hürriyet'te "Rıza mı hükümeti düşürecek?" diyerek algı operasyonu yapan Ahmet Hakan, Kanal D akşam haberlerinde ise ABD'de Türkiye'ye karşı kurulan kumpasın taşeronu olarak görev yapıyor.

Ahmet Hakan bugün "Reza hükümeti mi devirecek?" diye yazarak algı operasyonu yapıyor. O gün kumpası FETÖ kurmuştu, Hürriyet destekledi. Bugün o iddiaları Rıza dillendiriyor, Hürriyet yine destekliyor.

Doğan Medyası dün "sahtekar" dedikleri Sarraf'ın bugün önüne koyulan kağıttan okuduğu tanık ifadelerine "gerçek bilgi" muamelesi yapıyor. Mahkeme salonundan gelen her detayı büyük bir iştahla ekranlara taşıyor. Tetikçi Ahmet Hakan, her ne kadar 'soytarı' falan dese de kumpas davasında söylenen yalanları Hürriyet sitesinde manşetlerine taşımaktan geri kalmıyorlar.

TALİMAT AYDIN DOĞAN'DAN MI?
Hürriyet'in manevra değişikliğinde dün gazete ve televizyonlarının genel yayın yönetmenleriyle, yazarlarını toplayan Doğan Grubu'nun Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın talimatlarının etkili olduğu iddia ediliyor. Kanal D binasında gerçekleşen toplantıda Aydın Doğan'ın neyin nasıl görülmesi gerektiğine dair grubun politikasını aktardığından söz ediliyor. Ahmet Hakan'ın "hükümeti deviremezsiniz" diye yazmasında o toplantıda Aydın Doğan tarafından verilen talimatların etkili olduğu öne sürülüyor.