Aslı’nın 2019 korkusu

Kritik öneme sahip 2019 seçimleri Cumhuriyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ı korkuttu, Aydıntaşbaş panikle CHP'ye çatı aday çıkarma , muhalefet bloğuna öncülük etme gibi akıllar vermeye başladı.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2017, 00:00 Güncelleme 16 Kasım 2017, 10:26
Aslı’nın 2019 korkusu

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet gazetesinin yazarı Aslı Aydıntaşbaş'ı şimdiden 2019 korkusu sardı. Daha önce Amerikan gazetesi Washington Post'a Erdoğan'dan 'kurtulmak' için AB'nin ekonomik baskı uygulaması gerektiğini yazan Aydıntaşbaş, Batı'yı Türkiye'ye ambargo uygulamaya çağırmıştı. Belli ki ABD ve AB'nin müdahalesinden umudunu kaybeden Cumhuriyet yazarı, CHP'nin hamlelerinden medet ummaya başladı. Kritik öneme sahip 2019 seçimleri için CHP'ye akıl vermeye başladı.

Cumhuriyet'teki bugünkü yazısında CHP'nin iktidara gelmesinin mümkün olmadığını söyleyen Aydıntaşbaş, çatı aday bulunması ve CHP'nin öncülüğünde muhalefet bloğu kurulması gerektiği aklını verdi.

Aydıntaşbaş'ın bugünkü yazısındaki o kısım şöyle:
"Önümüzdeki süreçte CHP'ye büyük rol düşüyor. Mevcut oy oranıyla iktidara gelmesi mümkün değil ve 2019'a kadar da bu durum değişmeyecek. CHP'den asıl beklenen yüzde 50'lik muhalefet bloğunun oyun kurucu gücü olması. Net söyleyeyim. CHP'nin yapabileceği 2 önemli şey var. Bir, çatı aday bulmak. İki, İstanbul ve Ankara belediye seçimlerini almak.
Gerisi fasa fiso demeyeceğim ama Türkiye'nin kaderi açısından bu iki temel hedef kadar belirleyici değil.
Başa döneyim. Bahçeli'nin çıkışına bakıp, "MHP ve AKP oyları düşüşte" diye avunmanın anlamı yok. Asıl sorun, o cephede değil muhalefette. Henüz ortada ne 2 yıldır sivil toplumda gündem olan "demokrasi bloku" var, ne de yüzde 50'ye hitap edebilecek bir aday. "