Akşener iyi aşırmış

Akşener, yeni partisini kurduğunu duyurdu. Partinin simgesi ve sloganın da ortaya çıkmasıyla tartışmalar alevlendi. Partinin adı İyi Parti olarak duyurulurken sloganının ve logosunun çalıntı olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 25 Ekim 2017, 17:27
Akşener iyi aşırmış

İÇİNDEKİLER

MHP'yi ele geçiremeyerek saf dışı kalan Meral Akşener, kirli planlarını devreye sokabilmek için yeni partisini kurdu. Akşener bugün yaptığı toplantıda partisini tanıttı, partinin adı İyi Parti olarak duyurulurken partinin amblemi ve sloganı üzerine tartışmalar ortaya çıktı.

Güneş sembolü olan sarı ve gök mavisi tonlarını içeren logosunun ardından Akşener'in partisinin adının "İYİ PARTİ" olduğu öğrenildi. Akşener'in sloganı ise: Türkiye'ye çok iyi gelecek.

Partinin simgesinin de sloganının da çalıntı olduğu ortaya çıktı. Güneş simgesi, FETÖ desteğiyle seçimlerde kullanılan partilerin logolarıyla benzerlik gösteriyor. 1 Kasım seçimleri öncesinde kurdurulan TURK Parti logosu da 8 çizgili güneşti, yine aynı şekilde referandumda CHP'nin hayır kampanyasında kullandığı amblem ve simgeler de aynı figürü taşıyordu.

AK Partili Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel de seçimlerde "İyi gelecek" sloganı kullanmıştı. Yaşanan bu durum "Meral Akşener iyi aşırmış" yorumlarına sebep oldu.

Menderes Türel'in önceki seçimlerde kullandığı logo ve slogan


Akşener'in partisinin sosyal medyada kullandığı logo ve slogan



BÜYÜK BENZERLİK

Başkan Menderes Türel, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Antalya'nın adayı olarak gösterildikten sonra seçim propagandası döneminde, 'Menderes Türel Antalya'ya iyi gelecek', 'Antalya'ya iyi gelecek' sloganları ve güneş logosunu kullanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türel, seçim sonrasından bugüne kadarki süreçte de 'İyi gelecek' temalı sloganı ve güneş logosunu kullanmayı sürdürdü. Akşener'in kuruluşunu açıkladığı İyi Parti'nin logosunda yer alan güneşle, Türel'in kullandığı güneş logosunun benzer olduğu görüldü. İyi Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyurularda 'İyi Parti Türkiye'ye çok iyi gelecek' şeklindeki slogan da Türel'in kullandığı sloganlarla büyük benzerlik taşıyor.