Askeri araçlar sınırda hazır bekliyor

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gelen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcı ile askeri araçlar Reyhanlı sınırına konuşlandırıldı.

Giriş Tarihi 08 Ekim 2017, 00:00 Güncelleme 08 Ekim 2017, 18:39
Askeri araçlar sınırda hazır bekliyor

İÇİNDEKİLER

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik bugün de devam etti.

Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen çok sayıda zırhlı personel taşıyıcılar ve askeri araçlar ilçedeki sınır bölgesine sevk edildi.

Sınır hattına konuşlanan araçların zaman zaman yer değiştirdiği görülürken, bazı iş makineleri ve kamyonların da askeri araçların kullandığı sınırdaki yolları onardığı gözlendi.

ÖSO'YA TOP MERMİLERİYLE DESTEK
Suriye'nin İdlib kentine yapılacak intikal için cuma gecesinden beri çok sayıda askeri zırhlı araç sınır noktasındaki Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Sınır Karakolu'na yönlendirilirken bu sabah da güvenlik güçleri, İdlib'te terör örgütüne karşı mücadele veren Özgür Suriye Ordusu'nun önünü açmak için top mermileriyle destek verdi.

Öğle saatlerinde çatışmalar ve top atışları yerini sakinliğe bırakırken, akşam saatlerine doğru Reyhanlı ile İdlib arasında bulunan beton duvarda konuşlanan çok sayıda zırhlı askeri araç, sınırın 1 kilometre gerisinde bulunan karakol kontrol noktasına çekildi.