Hürriyet’in sahte kahraman oyunu

Arabasına çarptığı baba ve kızının ölümüne neden olan senarist Emrah Serbes’in kendini kurtarmak için yazdığı senaryoyu, babasını trafik terörüne kurban veren çekici şoförü bozdu. Hürriyet’in ise savcılığın soruşturmasına rağmen Serbes’i aklama çabasına girmesi tepki çekti.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2017, 02:11
Hürriyet’in sahte kahraman oyunu

İÇİNDEKİLER

Polisiye dizi Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes'in, 22 Eylül'de İzmir-Aydın otoyolunda aşırı hız yaparken arkadan çarptığı otomobildeki Ayhan Özçelik (59) ile kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olduğu kazanın detaylarına SABAH ulaştı. Cenazeleri defnettikten sonra Ayrancılar Jandarma Karakolu'na giderek Özçelik ailesinden geriye kalanları teslim alan ailenin yakınları, daha sonra hurda yığınına dönen araca bakmak için İzmir'e gitti.



ÇEKİCİNİN SÜRÜCÜSÜ FARK ETTİ
Bu sırada olay yerine ilk gidenlerden biri olan ve kaza yapan araçları otoparka getiren çekicinin sürücüsü Serdar Durna, kazaya neden olan aracı Emrah Serbes'in kullandığını ve alkollü olduğu için kazayı arkadaşının üstlenmiş olabileceğini söyledi. Bu bilgiyi alan aile, soruşturmayı yürüten Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Ailenin avukatı Burcu Ece Güler, 27 Eylül'de başsavcılığa bir dilekçe vererek, kamera görüntüleri ile HGS-OGS kayıtlarının tespiti için talepte bulundu. Avukat Güler, "Gerçeğin ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, teslim olma senaryosu yazdı ve sosyal medya gücünü kullanarak yazdığı senaryoya uygun şekilde teslim oldu. Yaptığı paylaşımla kendisini 'vicdanlı' bir vatandaş gibi gösterdi. Kazadan sonra 112'yi aradıklarını söylüyorlar. Ancak 112'yi aramadıkları belgelendi" dedi. Bu arada, babasını daha önce trafik canavarına kurban veren çekicinin sürücüsü Serdar Durna da, savcılığa giderek şüphelerini anlattı.


KAN TESTİ İSTENDİ
Kamera kayıtlarını inceleyen savcılık kazaya neden olan araçtaki şoför koltuğu ve hava yastığı üzerindeki kan örneklerini, Kenan Doğru ve Emrah Serbes'ten alınan örneklerle birlikte Adli Tıp'a gönderdi. Bu gelişmeler üzerine gerçeğin ortaya çıkacağını anlayan Emrah Serbes, suçunu hafifletmek için itiraf mektubu yazarak 28 Eylül'de Twitter'dan yayımladı. Ancak İzmir senaryosu tutmayan Serbes, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Onun yerine Buca Cezaevi'nde yatan Kenan Doğru ise tahliye edildi.

HÜRRİYET'E BÜYÜK TEPKİ
Hürriyet ise dün savcılığın inceleme başlattığı gerçeği ortada durururken, "Behzat Ç'lik itiraf" başlığı atarak Emrah Serbes'in bu itirafı kendiliğinden yaptığı algısı oluşturmaya çalıştı. Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün de köşesinde, Serbes'in itiraf mektubunu "samimi" bulduğunu yazması tepki çekti. Sosyal medyada Hürriyet'in baba ile kızının hayatına mal olan, annenin de yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiği bir kazaya neden olan Emrah Serbes'i kollamaya çalıştığı yorumları yapıldı.

SABAH