Emrah S. bir İzmir tiyatrosu!

Behzat Ç.’nin yazarı Emrah Serbes, İzmir-Aydın Otoyolu’nda otomobiliyle aşırı hız yaptı. 2 can aldı. Suçu da arkadaşı üstlendi. Ünlü senaristin, kendini kurtarmak için yazdığı senaryoyu ise babasını trafik terörüne kurban veren çekici şoförü bozdu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2017 Güncelleme 30 Eylül 2017, 02:04
Emrah S. bir İzmir tiyatrosu!

İÇİNDEKİLER

Ünlü yazar Emrah Serbes, önceki gün sosyal medyadan bir itirafta bulundu. İzmir'de 22 Eylül günü Ayhan Özçelik (59) ile kızı Zeynep Özçelik'in (16) öldüğü kazaya kendisinin neden olduğu açıkladı. Arkadaşı Kenan Doğru'nun suçu üstlendiğini söyledi. Ardından da teslim oldu. Serbes, tutuklanırken, Doğru ise serbest bırakıldı. Kazanın detaylarına TAKVİM ulaştı. Cenazeleri defnettikten sonra Ayrancılar Jandarma Karakolu'na giderek Özçelik ailesinden geriye kalan iki cep telefonu, iki cüzdan ile içinden çıkan 25.5 lira parayı teslim alan ailenin yakınları, daha sonra hurda yığınına dönen araçta kalan bir şey olup olmadığına bakmak için İzmir'e gitti. Kaza yapan araçları otoparka götüren çekicinin sürücüsü Serdar Durna, "Aracı Emrah Serbes'in kullandığını ve alkollü olduğu için kazayı arkadaşının üstlenmiş olabileceğini düşünüyorum" dedi. Bu bilgiyi alan aile, soluğu Torbalı Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı, gerçekleri anlattı. Ailenin avukatı Burcu Ece Güler'de, 27 Eylül'de, bir dilekçe vererek, kamera görüntüleri ile HGS ve OGS kayıtlarının tespiti için talepte bulundu.


Kazada ağır yaralanan anne Nilgün Özçelik, yoğun bakımda. Tedavisi sürüyor.

İTİRAFIN NEDENİ DİLEKÇE!
Bu arada babasını trafik kazasından kaybeden Durna da vicdanının el vermediğini söyleyerek savcılığa gitti. Şüphelerini anlattı. Kamera kayıtlarını incelemeye alan savcılık kazaya neden olan araçtaki şoför hava yastığı üzerindeki kan örneklerini alarak, Kenan Doğru ve Emrah Serbes'ten alınan örneklerle birlikte Adli Tıp Kurumu'nda gönderdi. Gerçeğin ortaya çıkacağını ve yakalanacağını anlayan Emrah Serbes, suçunu hafifletmek için itiraf mektubu yazarak 28 Eylül'de Twitter'dan yayınladı. Ancak İzmir senaryosu tutmayan Serbes, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı. Onun yerine Buca Cezaevi'nde yatan Kenan Doğru ise tahliye edildi. Serbes hakkında 'yalan beyanda bulunma' ve 'suç delillerini karartma' suçlarından da işlem yapılacak.


Burcu Ece Güler

'VİCDANLI VATANDAŞ İMAJI ÇİZDİ'
Savcının aracın hava yastıkları üzerindeki kan izlerinden DNA testi istemesinin ardından ise Emrah Serbes'in teslim olma senaryosu yazdığını belirten avukat Burcu Ece Güler, "Emrah Serbes olayın ilk anından bugüne kadar geçen sürede olayı üstlenmemiş, kazayı Kenan Doğru yapmış gibi göstermiştir. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla kendine vicdanlı bir vatandaş imajı çizmeye çalışmıştır. Serbes'in kazadan hemen sonra hastaneye gitmeyi kabul etmemesi, alkol testi yaptırmaması aile tarafından şüpheyle karşılanmıştır. Ancak kazadan sonra Emrah Serbes ilk olarak mağdur olduğu için alkol testi yapılmamıştır. Kaldı ki Emrah Serbes'in içinde olduğu araca baktığınızda hastaneye gitmeyi kabul etmemek anormal bir durumdur" dedi.

Ceyhan TORLAK