Hürriyet'ten katili aklama operasyonu

Türkiye Emrah Serbes skandalını konuşuyor. Gezici yazar Serbes iddialara göre uyuşturucu ve alkol etkisi altındayken sebep olduğu trafik kazasıyla bir baba ve 16 yaşındaki kızının hayatını kaybetmesine neden oldu. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet ise hemen Serbes'i aklama operasyonuna girişti.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2017, 10:51
Hürriyet’ten katili aklama operasyonu

İÇİNDEKİLER

Gezici yazar Emrah Serbes, bir baba ve 16 yaşındaki kızını katletti. Ardından olayı arkadaşının üzerine atarak kendisinin yerine onun hapse girmesini sağladı, ardından yakalanma korkusuyla olayın üzerinden 6 gün geçmişken itiraf etti. Türkiye bu skandalla sarsıldı. Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet ise yazar katil Serbes'i önce kahramanlaştırdı sonra temize çıkarmaya çalıştı. 16 yaşında daha hayatının baharındayken hayatını kaybeden bir kızı değil olayda onlara çarparak öldüren Emrah Serbes'i koruması altına aldı. Hürriyet, Serbes'in yaptığı itirafa 'onurlu bir hareket' diyerek onu okuyucularının gözünde kahramanlaştırdı, böylece vicdanlı insanlardan gelecek tepkileri yumuşatmaya çalıştı.

Hürriyet'in operasyoncu yazarı ve eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, katil Serbes'i kahramanlaştıranlar kervanına katıldı. Köşesinde Serbes'in senaryo itirafı için 'samimi' diyerek aklama operasyonuna katılmış oldu.



TEMİZE ÇIKARMA OPERASYONU
Özkök'ün ardından, yaptığı ByLock haberiyle FETÖ'ye çıkarına haber yapmasıyla gündeme gelen İsmail Saymaz da topa girdi. Saymaz yaptığı haberde, olay anında alkol ya da uyuşturucu etkisinde olduğu iddia edilen Serbes'i temize çıkarmaya çalıştı. Saymaz haberinde katil Serbes'in alkol ve uyuşturucu kullanmadığını 'yeşil reçeteli' ilaçlar kullandığını yazdı.

Emrah Serbes'in olay anında uyuşturucu ve alkol etkisinde bulunduğu, olaydan birkaç gün sonra ortaya çıkma sebebinin de bunların vücudundan temizlenmesini beklemesi olduğu iddia edilmişti.

Hürriyet'in operasyoncu muhabiri İsmail Saymaz'ın katil Serbes'i temize çıkarmak için yaptığı hbaerin o kısmı şöyle: