CHP SİHA'lara neden karşı?

İsrail'in Heron'larından kurtulduk. Bugün Türkiye'nin üretebildiği yerli İHA ve SİHA'lar terörle mücadelenin en büyük argümanlarından biri.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2017, 10:32
CHP SİHA’lara neden karşı?

İÇİNDEKİLER

Türkiye yaklaşık 10 yıldır terörle mücadele konseptini değiştirdi. Eskiden Güneydoğu'daki karakolların çoğu bakımsız bir haldeydi, yerlerine kalekol adlı yeni ve dayanıklı yapılar inşa edildi.

TERÖRİSTLER KARAKOL BASAR, 1 GÜNDE 20 ŞEHİT VERİRDİK
Terör örgütü PKK, dayanıksız yapı olan bu karakollara saldırır, bir gecede bazen 20 askerimizi şehit ederdi ve bu askerlerin çoğu er olurdu.

O dönem yerli silahlar yerine ABD, İsrail ve Alman malı silah ve techizat kullanılır, terörle mücadelede önemi büyük olan istihbarat İsrail ve ABD merkezli olarak Türkiye'nin eline geçerdi, o da yarım yamalak.

İSRAİL YAPIMI HERON'LAR GÖRÜNTÜ KARARTIYORDU
İsrail'in yaptığı Heron adlı insansız hava araçları satın alınır, Güneydoğu ve sınırın Irak tarafında uçurulurdu ancak İsrail istihbaratı, Heron'un görüntüsünü karartır ve mutalaka görüntünün karardığı gün PKK saldırı yapar, netice olarak da en az 15 askerimiz şehit düşerdi.

TÜRKİYE YERLİ ÜRETİME GEÇTİ
Şimdi durum tersine dönüyor. Türkiye yerli silahlarını üretiyor, yerli savunma sanayi ve ekonomi canlanırken terörle mücadelede başka ülkelerin 'yalanlarına' muhtaç olmaktan kurtuluyor, kendi ihasıyla kendi görüntüsünü alıyor ve kendi silahlarıyla operasyon düzenliyor. Bu durum savunma sanayi ve ekonomiden de önce, kendi askerlerinin can güvenliğini başka ülkelerin tercihlerine bırakmaması anlamına geliyor.

DAĞLICA'DA HERON YÜZÜNDEN 17 ASKERİMİZİ ŞEHİT VERDİK
Hatırlayın, Dağlıca karakolu basılmış ve çoğu er 17 askerimiz toprağa düşmüştü. Sonradan anlaşıldı ki baskının gerçekleştiği dakikalarda, havada İsrail malı Heron bulunuyordu ve tam da çalışması gerektiği zamanda, maalesef çalışmamıştı..

ARTIK HERON YERİNE İHA/SİHA VAR
İHA'lar (İnsansız Hava Aracı) uçtukları bölgede eylem hazırlığındaki teröristleri tespit ediyor ardından SİHA'lar (Silahlı İnsansız Hava Aracı) o teröristleri vuruyor.

İHA'lar da SİHA'lar da pratik biçimde havada uzun süre kalabiliyor, yerli üretim olması nedeniyle de hava sahamızda İHA ve SİHA'nın hiç uçmadığı bir zaman dilimi bulunmuyor.

CHP SİHA'LARA NEDEN KARŞI ÇIKIYOR?
CHP ise, teröristlerin SİHA'larla vurulmasına karşı çıkıyor. Gerekçe olarak 'sivillerin' öldürülmesi öne sürülse de, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na SİHA karşıtlığı yaptıran güç belli ki 'Türkiye'nin görüntüsü karartılmış Heron'lardan kurtulduğunu' içine sindirememiş bir güç...