KK'dan Berberoğlu'na 'konuşma' ziyareti

MİT TIR'ları davasında tutuklanan CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun itirafçı olacağı öne sürülürken Kemal Kılıçdaroğlu'ndan flaş bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti. CHP'li vekillerle haber gönderen Berberoğlu'nun artık aracıları çıkararak bizzat Kılıçdaroğlu'yla görüşmek istediği konuşuluyordu.

Giriş Tarihi 01 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 01 Eylül 2017, 14:52
KK’dan Berberoğlu’na ’konuşma’ ziyareti

İÇİNDEKİLER

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasıyla CHP'de başlayan telaş devam ediyor. Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla paniğe kapılan Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a adalet süslemesiyle yola çıktı. Ardından terör örgütleriyle birlikte kaos çağrısı yaptı. Bu da yetmeyince, Çanakkale'de sözde Adalet Kurultayı'nı düzenledi CHP'liler şehitlikte içkili danslı alem yaptı. Paniğe kapılan KK'nın asıl derdinin kendini kurtarmak olduğu anlaşıldı. Kılıçdaroğlu, konuşmasının engellemek için bugün Enis Berberoğlu'nu cezaevinde ziyaret etti.

Berberoğlu kendisini ziyaret eden milletvekillerine 'söyleyin beni buradan çıkarsın' diye Kılıçdaroğlu'na haber gönderdiği öne sürülmüştü. Bunun üzerine iyice paniğe kapılan Kılıçdaroğlu ise ziyarete gönderdiği vekillere Berberoğlu'nu ikna edin konuşmasın talimatı verdiği ve "Kılıçdaroğlu, senin için elinden geleni yapıyor, senin için gayretlerine biz şahidiz" diye mesaj ilettiği konuşulmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilgili, "Beni buradan çıkarmazsanız konuşurum" diye CHP milletvekilleriyle haber gönderen Berberoğlu'nu ikna için bizzat gitti yorumları yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal ile CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da eşlik etti.

Berberoğlu, FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasında görüntüleri sızdırmakla suçlandı. CHP'li vekil, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.