CHP iyice tutuştu

Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasıyla CHP'de başlayan telaş iyice ayyuka çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Buradan çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım diyor içerideki zat" sözlerinin ardından CHP apar topar açıklama yaptı. CHP Sözcüsü Tezcan "Bir kumpas üzerinden rehin alma işlemi vardır. Şimdi kamuoyu önünde bu ifadelerle aslında rehin alınan Enis Berberoğlu'na bir örtülü ahlaksız teklifte bulunuluyor” sözleriyle Berberoğlu'nun potansiyel itirafçı olduğunu itiraf etti. CHP yaptığı hamlelerle de Berberoğlu'nun konuşmaması için uğraşıyor.

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 22:30
CHP iyice tutuştu

İÇİNDEKİLER

Berberoğlu ile her gün bir CHP milletvekilinin cezaevine giderek görüştüğünü anımsatan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, şu ifadeleri kullandı:

"Enis Berberoğlu bu sözler ahlaksızca sözlerdir diye çok açık bir tepkisi var. Bizim böyle bir beyanımız yok diye. Eşinin üzerinden en son bir açıklama yaptılar. Eşi çıktı, 'Bu ahlaksızlıktır, ben böyle bir şey söylemedim' dedi. Bütün bunlar meydandayken Enis Berberoğlu, 'Ben bunu söylemedim' demesine rağmen AK Parti Genel Başkanı'nın çıkıp da ısrarla, 'Ben haber alıyorum, böyle böyle diye tehdit ediyormuş Enis Berberoğlu' demesi aslında kamuoyu önünde bu biçimiyle örtülü ve ahlaksız bir tekliftir. 'Sen bunu söyle biz de gereğini yapalım' tehdidi ve teşvikidir. Ne bu tehditten ne de bu teşvikten onlara bir fayda çıkmayacak. Erdoğan hapishaneye mi gitmiş? Nereden öğrenmiş? Gardiyanlarla mı konuşuyor? Savcılarla, hakimlerle mi konuşuyor? Ne işi var? Bir Cumhurbaşkanının hükümlü biriyle ilgili bu konuda benim kulağıma bu haberler geliyor diyebilmesi başlı başına izaha muhtaç bir skandaldır. Nereden geliyor senin kulağına bu sözler? Kim söylüyor? Demek ki bizim daha önce söylediğimiz kumpas girişimi bu ifadelerle de bir kere daha teşhir edilmiş oluyor. Böyle bir kumpas girişimi var."

"BERBEROĞLU'NA BİR ÖRTÜLÜ AHLAKSIZ TEKLİFTE BULUNULUYOR"
Enis Berberoğlu'na yönelik tutumun bir "Rehin alma işlemi" olduğunun, işlenmiş bir suçun olmadığının altını çizen CHP Sözcüsü Tezcan, "Bir kumpas üzerinden rehin alma işlemi vardır. Şimdi kamuoyu önünde bu ifadelerle aslında rehin alınan Enis Berberoğlu'na bir örtülü ahlaksız teklifte bulunuluyor"dedi.

'TÜRKİYE'DE KAOS ORTAMI OLUŞUR' DİYE TEHDİT ETTİ
Tezcan, "CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik bir gözaltı operasyonu bekliyor musunuz?" sorusuna, "Biz diktatörlüğün her türlü saldırısına karşı kararlı bir mücadele içerisinde olacağız. Tavsiye etmem ama, Türkiye'de hukuk adalet ve demokrasiyi yok ettikleri çok açıkça ortada. Ana muhalefet partisine dönük atılacak bu adımlar, iktidarın çok da öyle huzurla yoluna devam edemeyeceği bir dönem başlatır. Bunu tavsiye etmem" yanıtını verdi.