CHP'nin kurultayında skandallar zinciri

CHP'nin sözde adalet talebiyle Çanakkale'de düzenlediği kurultaya pozitif muhalefetin gereği çözüm önerileri değil, skandallar ve gaflar damgasını vurdu.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 30 Ağustos 2017, 11:07
CHP’nin kurultayında skandallar zinciri

İÇİNDEKİLER

Sözde adalet için yollara düşen CHP'lilerin son durağı Çanakkale'deki adalet kurultayı oldu. Tutuklu vekilleri Enis Berberoğlu için yollara düşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ve HDP ile kirli ittifak yaptı. Skandalların birbirini izlediği bu güzergahta son nokta sözde kurultay için Gelibolu oldu. Önce içki skandalı, ardından FETÖ'cü Adil Öksüz üzerinden hükümete atılan iftiralar, CHP'yi kendi başkanlarının bile adını yazamayan bir parti konumuna getirdi. İşte o adım adım skandallar zinciri:

VARAN - 1

ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK YAPTILAR
Adalet Kurultayı adı altında onbinlerce şehidin kanıyla sulanan Çanakkale'de toplanan CHP'liler ilk günden büyük bir rezalete imza attı. CHP'liler şehitlerin yattığı mekanda sabaha kadar içki içip göbek attı. Şehitlikte alkol alan kişilerin dışarıdan algı operasyonu için sızdığını iddia eden CHP yönetimi ilk gün 'tiyatro' açıklaması yaptı. Ancak yapılan araştırmada alkol alıp göbek atanların CHP üyesi oldukları belirlenince bu kez de '3 kişi kamptan uzaklaştırıldı' açıklaması ile yetindiler.

VARAN - 2

ŞEHİTLİKTE İÇKİ İÇMEK SOSYAL AKTİVİTEYMİŞ
CHP'nin sözde 'Adalet Kurultayı' düzenlediği şehitlik alanında partililer gece alkol alıp, göbek attı. Sosyal medyada kısa sürede hızla yayılan görüntülere vatandaşlardan tepki yağdı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de CHP'li milletvekili Aykut Erdoğdu katıldığı yayında şehitlikte içki içmenin sosyal aktivite olduğunu savundu: İçki içmek günah değil. Siz kimin yaşam biçimine baskı yapıyorsunuz? İçki benim gözümde sosyal bir aktivitedir.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ ARSLANCA AHLAKSIZ PAYLAŞIM!
Erguvan festivalinde şarkıcı Sertap Erener'le polemiğe giren Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya ikinci şok! CHP'li Belediye Meclis üyesi Remziye Arslanca'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım infial yarattı.

AK PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU
AK Partililer için "Namusunu ve şerefini kaybedenler" diyen Arsanca için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. AKŞAM'a konuşan AK Parti'nin meclis üyesi Tuba Uzun, "Herkes namus ve şerefi için yaşar. Partiden atılması gerekiyor" dedi. Arslanca ise mesajı telefondan başka birisinin attığını savundu. CHP'nin disiplin soruşturması yapmasını bekliyor.

VARAN - 3

TUĞLAYA 'KILIÇDAROĞLU' YAZAMADILAR! 
Kurultayın son günü, katılımcılar 'Adalet Anıtı'na isimlerini yazdıkları tuğlaları bıraktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun isminin yazılı olduğu tuğla da en son eklendi. Ancak Kılıçdaroğlu'nun plakete soyadı 'Kılıçtaroğlu' olarak yazıldı. Bunu gören CHP lideri, "Tekrar yazar mısınız" diyerek tuğlayı geri gönderdi.

VARAN - 4

ADİL ÖKSÜZ ÜZERİNDEN İFTİRA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasının ardından Ankara, İstanbul, İzmir ve Elazığ illerine uçakla seyahat ettiğini iddia etti. Bu yalanı Sözcü manşetine taşıdı. Ancak bu kişinin Manisa'da yaşayan ve Adil Öksüz ile aynı ismi taşıyan bir vatandaş olduğu ortaya çıktı. Bir anda hayatı kararan vatandaş Öksüz soyadını değiştirip, suç duyurusunda bulundu.

VARAN - 5

SAİD NURSİ KRİZİ PATLADI
Adalet Kurultayı'nda Said Nursi'nin kitaplarından bölümler okundu, CHP'liler sıkılarak dinledi. 'Herkesi kucaklıyoruz' mesajı vermek isteyen CHP'nin bu hamlesi ters tepti, partililer birbirine girdi.

CHP'nin şehitliği meyhaneye çevirdiği Çanakkale'deki Adalet Kurultayı'nda Said Nursi krizi çıktı. Kurultayda CHP Milletvekili Eren Erdem'in yönettiği bir oturumda Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Said Nursi üzerine bir sunum yaptı. 'Herkesi kucaklıyoruz' mesajı vermek isteyen CHP'nin bu hamlesi ters tepti. Olaya tanık olan gruplar 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' iye slogan attı. CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, "Tüm CHP'liler rahatsız oldu. Biz şeyh şıh hikayesi aramıyoruz" açıklaması yaptı. Çelebi'nin bu ifadesine birçok CHP'liden destek gelince yeni bir kriz patlak verdi.

ÇELEBİ'DEN ÇOK SERT ELEŞTİRİ
CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, sosyal medya hesabından partisine çok sert tepki gösterdi.

CUMHURİYET YAZARINDAN KÜSTAH AÇIKLAMA
Barzani'nin ajansı Rudaw'a konuşan Cumhuriyet gazetesi yazarı Aslı Aydıntaşbaş, IKBY'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumunun Türkiye için kötü bir durum teşkil etmediğini belirtti. Aydıntaşbaş, "Güney Kürdistan'ın bağımsızlığının Türkiye'ye sadece faydası vardır. Türkiye için çok iyi bir komşu. Üstelik Irak kötü bir komşu. Türkiye açısından böyle bir Bağdat ile komşu olmak yerine arada Kürdistan'ın olması çok daha iyi bir
durumdur" dedi.

ANZAKLAR BİLE CHP'DEN DAHA FAZLA O RUHA SAYGI DUYDU!
'Adalet Kurultayı'ndaki alkol skandalına ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ünal "Anzaklar bile Çanakkale ruhuna onlardan daha fazla saygı duydu" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ünal, bir grup CHP'linin şehitlikte içki içip göbek attığı skandal görüntüler hakkında "Anzaklar bile bu inanca saygı duydu. Bugünkü CHP, Atatürk'ün partisi değil, Kılıçdaroğlu'nun CHP'sidir" dedi. Ünal, 'içki içmek günah değildir' açıklaması yapan Aykut Erdoğdu'ya da sert tepti gösterdi.