ABD PKK'nın silahlarını yeniledi

DEAŞ’la mücadele bahanesiyle Suriye’ye gönderdiği TIR’lar dolusu silahın PKK’nın eline geçmeyeceğini savunan ABD, teröristlerin eski Kalaşnikof'larını son model M16’larla yeniledi.

Giriş Tarihi 25 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 25 Ağustos 2017, 09:50
ABD PKK’nın silahlarını yeniledi

İÇİNDEKİLER

Mehmetçik'in hem yurtiçinde hem de yurtdışında terör örgütleriyle mücadelesi sürüyor. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı çalışma neticesinde, Gürpınar ilçesi Nebirnav Yaylası'na 3 PKK'lı teröristin geldiğinin tespit edildiği, teröristlerin Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle yapılan operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyonun gerçekleştiği bölgede yapılan arama-taramada, bir Biksi makinalı tüfek, bir M-16 piyade tüfeği, bir keskin nişancı tüfeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda el bombası ele geçirildi.

ALT KADROLARA DAĞITILDI
Güneş gazetsinin haberine göre Son dönemde Suriye ve Irak'ta terör örgütü DEAŞ ile mücadele bahanesiyle ABD, terör örgütü PKK ve uzantılarına bin 300'den fazla TIR'la silah yardımında bulundu. PKK'ya yönelik yurtiçinde gerçekleştirilen operasyonlarda teröristlerde ele geçirilen silahlar arasında ABD yapımı M16 A2 ve M16 A4 tüfeklerinde artış var. Specter marka termal kamera monteli ve sıfırlanmış M16 A2'ler PKK'ya gece ve zayıf görüş şartlarında sıhhatli atış imkanı kazandırıyor. Geçmiş yıllarda terör örgütü sözde yönetici kadrolarına tek tük verebildiği tüfekleri şimdi bütün teröristlerine dağıtıyor. PKK'lı hainlerden çıkan silahların aynısı DEAŞ'lı teröristlerin üzerinden de çıkıyor.

SİMGE TERÖRİSTLERE TESLİM
M16 silahını ABD, askeri taarruz silahı olarak kullanıyor. Silah bu yüzden ülkede simgesel bir değer taşıyor. ABD bu tüfeği sadece NATO üyelerine veya bazı müttefik devletlere veriyor. Bir örgütün hatta bir terör örgütünün elinde M16 olması dünya tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. ABD kanunlarına bile aykırı olan bu duruma rağmen PKK'ya böyle bir ayrıcalık tanındığı ortaya çıktı.

2007'DE BÜYÜKELÇİYE SORULMUŞTU
Çoğunlukla Kalaşnikof piyade tüfeği kullanan PKK'lıların elinde M-16 olduğu 2007'de de gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine ABD Büyükelçisi Ross Wilson'a, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak silahlarla ilgili durum sorulmuştu. ABD kaynakları da PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini ve silah sağlamalarının mümkün olmadığını söylemişti. 2014'ün Ağustos'unda PKK Şengal Dağı'nda Saddam Hüseyin döneminden kalma karakollara yerleşmiş, bölgeye giden ajanslar, karakollardaki PKK'lıları ABD yapımı M-16'larla görüntülenmişti.