Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu

15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında, '15 Temmuz darbe girişimi bir tiyatrodan ibarettir' dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Giriş Tarihi 09 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 09 Ağustos 2017, 20:17
Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusu

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen polis memuru Muhammed Oğuz Kılınç'ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği Başkanı Meltem Kılınç, Mustafa Akaydın hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına verdi. Meltem Kılınç'a Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan ve bir grup vatandaş da eşlik etti.

Mustafa Akaydın'ın 2 Ağustos'ta yaptığı açıklamadaki, "15 Temmuz darbe girişimini bir tiyatrodan ibarettir" dediğini, bu sözlerle şehitleri ve ailelerini küçük düşürdüğünü ileri süren Meltem Kılınç dilekçesinde, Mustafa Akaydın'ın 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçundan yargılanmasını talep etti. Kılınç'ın dilekçesinde, "15 Temmuz darbe girişimi milletimizin kahraman evlatları tarafından bertaraf edildi. 15 Temmuz'da 2'nci Kurtuluş Savaşı misali tanka, topa kafa tutularak mücadele verildi. Ülkenin parçalanması, bayrağın göklerden indirilmesi engellendi" ifadeleri de yer aldı.