Kemalmanya

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi karalamak için Alman dergisi Focus’a inanılmaz ifadeler kullandı: Türkiye’de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum: Ne canınız ne de mülkünüz için... Yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesi can ve mal güvenliğinin sağlandığı takdirde olabilir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2017 Güncelleme 06 Ağustos 2017, 02:12
Kemalmanya

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da yayın yapan Focus'tan Frank Nordhausen'ın sorularını yanıtladı. Röportajda akılalmaz ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu, Almanlar'ın istediği gibi, Türkiye'yi yerden yere vurdu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kamuoyu yoklamasına göre Almanların yüzde 90'ı şu sıralar Türkiye'ye seyahat etmek istemiyor. Çünkü tutuklanmaktan korkuyorlar. Haklılar mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ne yazık uzun zamandır Türkiye'de halihazırda hiç kimse için güvenlik garantisi olmadığını söylüyorum. Ne canınız ne de mal ve mülkünüz için. Devlet elbette terör organizasyonlarının propagandasına karşı önlemler almalıdır. Maalesef yasaların geçerli olmadığı ve adaletsiz bir dönemde yaşıyoruz. Dünyanın güvenini yeniden kazanmak için Türkiye acilen normale ve demokrasiye geri dönmek zorunda."

'EMİN OLUN, ONU İNDİRECEĞİZ'
Kendisinin bile mahkemeye çıkabileceğinden tedirgin olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, yabancı yatırımcıların ülkeye gelmesi hukukun üstünlüğü, doğruluk, can ve mal güvenliğinin sağlandığı takdirde olabileceğini söyledi. Son olarak Avrupa'ya Erdoğan'ı devirme sözü veren Kılıçdaroğlu "2019'da Erdoğan'dan nihai olarak kurtulacağız. Erdoğan'ı iktidardan indireceğiz. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz!" ifadelerini kullandı.