Selin Sayek Böke'den darbe çağrısı

CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke sözde adalet yürüyüşüyle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Böke, Twitter'dan yaptığı paylaşımda adeta darbe çağrısında bulundu.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 08 Temmuz 2017, 22:21
Selin Sayek Böke’den darbe çağrısı

İÇİNDEKİLER

MİT TIR'ları görüntülerini firari vatan haini Can Dündar'a servis eden CHP'li Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını bahane eden Kemal Kılıçdaroğlu sözde adalet pankartıyla Ankara'dan İstanbul'a yola çıktı. Terör örgütü PKK ve FETÖ ise açıktan destek mesajları verdi. Ardından ise Kandil'in siyasi kanadı HDP resmen yürüyüşe katıldı. Bunun yanı sıra marjinal sol örgütler ve terör örgütü DHKP-C de kaos ittifakında yerini aldı. Pensilvanya'daki firari teröristbaşı Gülen ise bizzat konuşmasında 'yürüyün' diyerek örgüt mensuplarına talimat gönderdi.

SELİN SAYEK BÖKE'DEN DARBE ÇAĞRISI
Gezi olaylarında şu an İngiltere'de olan Mehmet Ali Alabora 'mesele Gezi parkı değil sen hala anlamadın mı?" diyerek gerçek niyetlerini açık açık ifade etmişti. Şimdi ise CHP'li Seyik Sayek Böke sosyal medya hesabı twitter'dan yaptığı itiraf gibi paylaşımında adeta darbe çağrısında bulundu. Gerçek hedeflerini açık eden Böke, "Gezi ve 16 Nisan sonrası yapamadığımızı bu kez başarmalı, toplumsal muhalefetin enerjisini siyasete taşıyacak kararlılığı göstermeliyiz" diye yazdı.



PEKİ GEZİ'DE NE OLMUŞTU?
Taksim'de Gezi Parkı'nda 4-5 ağacından yerinden sökülüp başka bir yere taşınmasını bahane eden vandallar sokakları yakıp yıkmışlardı. Yurt dışından finansal destek aldığı belgelerle ispatlanan olaylar farklı illere de sıçramıştı. Ardından terör örgütleri devreye girerek provokatif eylemler yapmışlardı. Amaç ise dünya kamuoyuna servis edilen görüntülerle Türkiye'de iç savaş görüntüsü vermekti. Dev projeleri engelleyerek Türkiye'yi ekonomik olarak çökertme operasyonu yapılmıştı. Ardından ise bir askeri darbeye zemin hazırlamaktı. Gezi olaylarına CNN, BBC gibi dünyada pek çok ülkede yayın yapan medya kuruluşları da olaylara 24 saat canlı yayın yaparak destek vermişti. Fakat Türk milletinin basiretli duruşu ve Hükümet'in akılcı politikalarıyla Gezi olaylarında yapılmak istenen darbe girişimi bastırılmıştı. Selin Sayek Böke ise sözde adalet yürüyüşüyle ilgili itiraf niteliğindeki paylaşımında "Gezi'de yapamadığımızı şimdi başarmak istiyoruz" diyerek ayaklanma, kaos ve darbe çağrısında bulundu.