Örgüt belediyesi gitti bölge hizmet gördü

DBP’li belediyelere görevlendirme yapılan Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt’teki belediyeler, vatandaşlara kaliteli hizmet sunabilmek için yoğun bir çalışma içerisinde...

Giriş Tarihi 16 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2017, 02:05
Örgüt belediyesi gitti bölge hizmet gördü

İÇİNDEKİLER

Belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamların talimatlarıyla hayata geçirilmeye başlanan projelerle vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden yararlanması sağlanıyor. Özellikle Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu meydana gelen tahribatların giderilmesi için hummalı bir çalışma başlatan belediyeler, yaşlı, engelli, çocuk ve kadınlara yönelik hizmetleriyle "Sosyal belediyecilik" anlayışı da geliştiriyor.

TRAMVAY GELİYOR
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilen Cumali Atilla'nın talimatıyla kent genelinde 2 milyon 600 bin lira maliyetle 25 bin 300 ton asfalt kullanırken, tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gideremeyen 520 yaşlıya, evlerinde kişisel bakım ve ev onarım ile temizlik hizmeti veriliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ana planı kapsamında kentte 14 kilometre uzunluğundaki raylı sistemi hayata geçirecek. 18 duraktan oluşacak raylı sistem Sur ilçesi Dağkapı'dan başlayarak, Kayapınar ilçesindeki eğitim ve araştırma hastanesinde sona erecek.



BATMAN: Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, 70 milyon TL maliyetli projeleri hayata geçiriyor.. Kent genelinde 120 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi, 87 bin metrekare parke taşı döşenerek bu düzenlemenin bulunmadığı sokak bırakılmadı. Her parka bir çocuk oyun grubu kuruldu, 26 halk otobüsünün yanı sıra birçok birime yeni araçlar alındı.

SİİRT: Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, kentin çok daha iyi ve kaliteli hizmete kavuşması için tüm ekiplerin farklı alanlarda projeler hazırladığını söyledi. Semt pazarı ve otopark projelerimiz bitmek üzere. Eski devlet hastanesi arazisi de geçici olarak otoparka dönüştürülecek.



ŞIRNAK: Şırnak'ta da Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Turan Bedirhanoğlu, içme suyu şebekesi yer teslimi için yüklenici firma ile sözleşme imzaladı. PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu zarar gören su ve kanalizasyon şebekesi yapım ihalesi yapıldı. 51 milyon liraya mal olacak çalışma başlatıldı. Asfalt çalışması için 105 milyon lira ödenek ayrıldı.

HALK ARTIK HİZMET ALIYOR
Terör örgütü PKK'nın saldırılarıyla tahrip olan bölgeler yeniden canlanıyor. Örgüte para aktaran ve hizmet üretmeyen belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar yoğun yatırım programlarıyla halkın büyük takdirini kazanıyor. Diyarbakır'da raylı sistem projesi, akıllı durak uygulamaları, asfalt ve altyapı çalışmaları, Batman'da ise yeni alınan 26 halk otobüsü vatandaşın hizmetine sunuluyor.

SABAH