Amerikan 'adil'eti

Adil Öksüz, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı’ydı. 15 Temmuz gecesi Ankara’da yakalandı. Ancak serbest bırakıldı. Sırra kadem bastı. ‘Hayalet’ her yerde aranırken dün önemli bir gelişme yaşandı... Öksüz’ün 21 Temmuz’da ABD’nin İstanbul Konsolosluğu’ndan arandığı ortaya çıktı. ABD Büyükelçiliği bu bilgiyi doğruladı: ‘Vizesinin iptal edildiğini söylemek için aradık’

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 02:10
Amerikan ’adil’eti

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 15 Temmuz gecesi ihanet çetesinin karanlık yüzüyle tanıştı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'ya sızan elemanları darbe yapmaya kalkıştı. Halka kurşunlar yağdırdı. O gecenin en kritik noktalarından birinin de Ankara'daki Akıncı Üssü olduğu anlaşıldı. Çünkü hain girişimin bizzat buradan yürütüldüğü saptandı. Darbe başarısız olunca üste bulunanlar tek tek gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarıldı. Zanlıların içinde Adil Öksüz adlı bir sivil de vardı. Öksüz, "Akıncı Üssü'ne arsaya bakmaya gitmiştim" deyince serbest bırakıldı! Saatler ilerledikçe Öksüz'ün hiç de sıradan biri olmadığı anlaşıldı. Çünkü Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Öksüz, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı'ydı. Hatta Öksüz bizzat darbeyi yöneten isimler arasındaydı.

KAYITLAR BİZZAT İDDİANAMEYE GİRDİ
Türkiye Öksüz'ü ararken dün önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Akıncılar Üssü'ne yönelik hazırladığı iddianame tamamlandı. O iddianamede son derece dikkat çekici bir bilgi yer aldı. Öksüz'ün darbeden 6 gün sonra yani 21 Temmuz 2016'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan sabah saat 10:22'de arandığı saptandı. Bu bilgiyle ilgili kayıtların da bizzat iddianameye girdiği açıklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları da bu bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Öte yandan, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere yönelik iddianamede son kontroller yapıldı. Öksüz'ün de şüpheli olarak yer aldığı iddianamenin son kontrollerinin yapıldığı, muhtemelen bugün mahkemeye gönderileceği açıklandı.

EN SON İSTANBUL'DA GÖRÜLDÜ
Adil Öksüz, 16 Temmuz'da Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındı. 18 Temmuz'da sabaha karşı savcılığa yollandı. Mahkemeye çıkarıldı. Öksüz, "sabit ikametgâh sahibi olması ve delilleri karartma imkanı olmaması" gerekçeleriyle serbest bırakıldı. 18 Temmuz sabahı ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkış yaparken kameralara yansıdı.

SAYISIZ SEYAHAT!
ABD, Öksüz'ü aradı! Bu gelişme bomba etkisi yarattı. Türkiye, ABD makamlarından bir cevap beklerken söz konusu açıklamayı ABD Büyükelçiliği yaptı. Büyükelçilik dün yazılı bir açıklama yayınladı. Adil Öksüz'le telefon görüşmesi yapıldığını doğruladı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "21 Temmuz'da Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD'nin Türkiye Temsilciliği'ni arayarak, Öksüz'ün Türkiye'den kaçmasını engelleme konusunda yardım talebinde bulunmuştur. Bunun arkasından Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Öksüz'ü arayarak kendisini bu iptal konusunda bilgilendirmeye çalıştık. ABD Başkonsolosluğu'nun, şüphe uyandırmaktan çok uzak olan bu çağrısı, darbe girişiminin ardından ABD ve Türk emniyet güçlerinin yakın işbirliğini sergilemektedir."


* Adil Öksüz, İstanbul'da İstinye'de bulunan ABD Başkonsolosluğu'ndan arandı.


* Öksüz'ün telefonda arandığı dönemde ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter'dı.