Bacak yok keşif yok!

Belediye otobüsünün çarptığı taksinin altında kalan Kübra Dere, bir bacağını kaybetti. Kazayla ilgili süren davanın son duruşması dün gerçekleşti. Mahkemenin, kaza yerinde yapılmasını istediği keşif, bölgedeki proje çalışması nedeniyle ertelendi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2017 Güncelleme 22 Mart 2017, 01:46
Bacak yok keşif yok!

İÇİNDEKİLER

Tarihler 1 Ağustos 2014 tarihini gösterdiğinde İstanbul Üniversitesi Muhasebe Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Kübra Dere (19) arkadaşlarıyla beraber Adalar'a gitmek için İstanbul Kabataş'ta bulunan iskeleye geldi. Ancak bu sırada 55 yaşındaki Eyüp Er, kullandığı belediye otobüsünün kontörlünü kaybetti. Vapur iskelesine dalıp önüne aldığı ne varsa ezdi geçti. Otobüsün çarptığı taksinin altında kalan Dere'yle birlikte iskelede bulunan Recep Özsoy, Mine Küçük ve Neşe Ateş'e çarpıp ancak durabildi. Öte yandan kontrolden çıkan otobüste bulunan yaralılar Elif Balkeser, Mehmet Yavuz Karaduman, Selin Samur, Didem Akıncı, Berkan Hasan Güçin ve Sedat Kesim de uzun süre kendisine gelemedi. Yaralanan 9 kişi hemen Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi'ne gönderildi. Burada talihsiz kızın bacağı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak kesildi.

"ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM"
O dönem büyük tepki çeken olayla ilgili konuşan Dere, "Bu duruma alışmaya, daha doğrusu kabullenmeye çalışıyorum. Hayat devam ediyor" dedi. Kübra'nın hayatını karartan otobüs şoförü hakkında 6 aydan 3 yıla kadar hapis talep edildi. Davanın geçtiğimiz duruşmasında mahkeme 22 Şubat 2017'de olay yerinde keşif yapılmasına karar vermişti. Ancak bölgede süren proje inşaatının devam etmesi nedeniyle keşif gerçekleşememişti. İstanbul 29'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dün gerçekleşen altıncı duruşmasına tutuksuz yargılanan otobüs şoförü Eyüp Er ile avukatı katıldı. Kazada yaralanan Kübra Er ve 9 vatandaş ise mazeret göstererek duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan şoförün avukatı Necip Varan yeniden olay yerinde keşif yapılmasını talep ederek , "Uzunca bir gün verilsin. Olay mahallinde inşaat devam etmektedir" dedi. Mahkeme, bir önceki duruşmada verilen ara karar gereği, bölgede yapılan inşaat nedeniyle planlanan keşfin 12 Temmuz 2017'de olay yerinde yapılmasına hükmetti. Duruşma Eylül ayına ertelendi. Bu karar büyük tepki çekti.