Terör yuvası Hollanda ve Belçika

Türk Bakanlara karşı faşizan çirkin uygulamalar sergileyen Hollanda'nın ve Belçika'nın PKK'lı, DHKP-C'li ve FETÖ'cü birçok teröristi ülkesinde himaye ettiği ortaya çıktı. Hollanda, terör örgütleri PKK ve DHKP-C'nin kaçmayı tercih ettiği Avrupa ülkeleri arasında 3. sırada.

Giriş Tarihi 15 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 15 Mart 2017, 22:04
Terör yuvası Hollanda ve Belçika

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın bazı devletleri Türkiye'den kaçan teröristler için güvenli liman haline geldi. Türkiye ile diplomatik kriz çıkaran başta Hollanda ve belçika gibi ülkeler terör örgütlerinin faaliyetlerine meşru alan açmaya devam ediyor. Türkiye'de kanlı saldırılar gerçekleştiren teröristler, kendi ülkelerine bakmadan Türkiye'ye insan hakları ve ifade özgürlüğü dersi vermeye kalkan Hollanda ve Belçika'yı kendilerine kalkan olarak kulanıyor.

Hollanda 2016'da PKK'nın Suriye kolu ve bazı devletlerin ortadoğudaki maşası PYD'nin ofis açmasına izin verdi, yine aynı yıl birçok FETÖ mansubu terörist Hollanda'ya kaçtı. Türkiye, Hollanda'ya kaçan toplam 33 teröristin iadesini resmi olarak isterken ikiyüzlü Holanda yalnızca 1 teröristi iade etti.

Hollanda makamları terörle mücadelesinde, NATO'da müttefik olduğu Türkiye'nin yanında değil terör örgütlerinin yanında oldu, hatta Hollandalı milletvekili Harry van Bommel Türkiye'yi Hollanda'nın PYD'ye yardım etmesini engellemekle suçlayacak kadar ileri gitti.



Belçika devletnin PKK'nın Avrupa'daki en büyük destekçilerinden biri olduğu biliniyor. Terör örgütü PKK Belçika'da güvenlik makamlarının müdahalesi olmadan rahatça faaliyet gösterebiliyor. Belçika'da bir mahkeme kanlı terör örgütü PKK'nın silahlı mücadele yürüttüğü ve terör örgütü olmadığı yönünde karar aldı. PKK'nın bu ülkede zorla haraç aldığı, sahte belge düzenlediği, küçük yaştaki çocukları ailelerinden alıp yurtdışında silahlı eğitim verdiği biliniyor.

PKK'yı desteklemek için elinden geleni yapan Belçika yargısı bölücü terör örgütünün uyuşturucu baronları Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal'ın yargılandığı davada takipsizlik kararı verdi. Ayrıca Belçika yönetimi Brüksel'deki AB Konseyi binasının karşısına PKK'nın propaganda çadırı kurmasına izin verdi. Terör örgütlerine verdiği destekle Türkiye aleyhine elinden geleni yapan Belçika, Türkiye'nin resmi olarak istediği 2'si FETÖ mansubu 41 teröristten hiç birini iade etmedi.