Aşk engeli

1.5 yıldır nişanlı olan yüzde 50 zihinsel engelli çift, resmin ikah için sağlık raporu alamadı. Birbirlerini deli gibi sevdiklerini söyleyen çift, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Ne olur bizi kavuşturun’ diye yalvardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 02:16
Aşk engeli

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Tire ilçesinde yaşayan yüzde 50 zihinsel engelli Hüseyin Yatkın (35) ile Firdevs Tosun (32) görücü usulü tanıştı. Çift ilk görüşte birbirine aşık oldu. Devreye aileler girdi. Baba Mehmet ve anne Hatice Yatkın, gelin adayı Firdevs Tosun'u ailesinden istedi. Anlaşan aileler, "Bu işi uzatmayalım. Nikahta keramet vardır" diyerek, nişan hazırlıklarına başladı. Çift, 27 Kasım 2015'te, dillere destan bir törenle nişan yüzüklerini takarak evliliğe ilk adımı attı.

MASALDI KABUS OLDU
Adeta masal dünyasında yaşayan çift, ailelerinin onayıyla düğün tarihlerini 16 Eylül 2016 olarak belirledi. Tire'de aldıkları evlerini dayayıp döşemeye başladı. Davetiyeler de seçilip basıldı. Tüm hazırlıklar tamamlanmış, yalnızca resmi nikah için belediyeye başvuru yapmak kalmıştı ki; ne olduysa bundan sonra oldu ve çiftin hayatı kabusa döndü.

HASTANELER İZİN VERMEDİ
Belediyeden aldıkları evraklarla, aile hekimine giden zihinsel engelli çift, özel durumları nedeniyle buradan Tire Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi. Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun, rapor için tam 7 hastane birden dolaştı. Ancak hiçbirinden olumlu yanıt çıkmadı. İlk başvurdukları Tire Devlet Hastanesi'nden 'olur' yanıtına da Aile Mahkemesi vize vermedi.

'UMUDUMUZ TÜKENDİ'
Bir türlü kavuşamayan çift son çare olarak gözyaşları arasında Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi. "Bizi birbirimize kavuşturun" diyen çift şunları söyledi: "Aşk engel tanımaz diye biliyorduk. Önümüze çıkarılan engeller yüzünden evlenemiyoruz. Nişan yüzüklerini bir an olsun parmağımızdan çıkarmadık. Umudumuzu yitirmek üzereyiz. Düğün davetiyelerimiz bile basılmışken, yaşadığımız travma bizi derinden etkiledi. Biz ölünceye kadar nişanlı mı kalacağız? Ailelerimizin yaptığı onca düğün masrafı ise dağları aştı. Onlar da bizim gibi perişan haldeler. Aşkımıza engel olmayın. Biz birbirimiz için yaratılmışız."

'MUTLU OLMAK BİZİM DE HAKKIMIZ'
Nişan törenlerinde mutlulukları yüzlerinden okunan Hüseyin Yatkın ve Firdevs Tosun, evlenmek için kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. Çift, "Hani aşk engel tanımazdı? Bırakın evlenip mutlu olalım" diye isyan ediyor.

NADİR UYSAL