İşte Hollanda'nın 'evet' korkusunun kanıtı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişine izin vermeyen ardından ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı Türk vatandaşlarıyla buluşturmamak için sınır dışı eden Hollanda'nın asıl meselesinin 'evet' kampanyası olduğu resmen ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 12 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2017, 01:55
İşte Hollanda’nın ’evet’ korkusunun kanıtı

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın ırkçı hükümetleri 16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu kapsamında düzenlenen "evet" mitinglerini engellemek için antidemokratik tüm yollara başvururken hayırcılara da kendi ülke sınırları içerisinde kucak açarak desteklerini açıkca belli ediyor ve maddi-manevi tüm imkanlarını onlar için seferber etmekte bir sakınca görmüyor. Bunun son örneğini Hollanda'nın resmi yayın organı Nos TV, ekranlarında paylaştığı hayır propagandası ile gösterdi.

ASIL DERTLERİ 'EVET' KAMPANYASI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inişine izin vermeyen ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın gurbetçi vatandaşlarımızla buluşmasını engellemek için polis zoru kullanan istediğini elde edemeyince de sınır dışı etmek gibi faşistçe bir uygulamaya başvuran Hollanda'nın asıl derdinin 'evet' kampanyası olduğu resmen ortaya çıktı.

EVETÇİLERE POLİS ZORU HAYIRCILARA PROPAGANDA DESTEĞİ
Evet kampanyası yapmak isteyen bakanlara polis zoruyla engel olan Hollanda hükümeti, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 'hayır' kampanyasına destek çıktı. Hatta Devlet televizyon kanalı Nos TV; Metin Feyzioğlu ve Türk asılllı İşçi Partisi Milletvekili Keklik Yücel'in "hayır" propagandası yaptığı konuşmasına yayın akışında yer vererek gerçek maksatlarını belli etmekten kaçınmadı.

NOS TV PKK'LILARI DA CANLI YAYINA ÇIKARMIŞTI
Hollanda'nın devlet kanalı Nos TV terör örgütü PKK'ya da desteğini esirgememişti. PKK'lı teröristleri ekranlara çıkararak Türkiye aleyhinde propaganda yaptırıyordu.