Hırsızı azarladı

Büşra Ağırbaş, çığlık atarak bisikletini çalan hırsızı suçüstü yakalattı. Öfkeli genç kız, kendisinden özür dileyen soyguncuya demediğini bırakmadı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2017 Güncelleme 05 Ocak 2017, 00:00
Hırsızı azarladı

İÇİNDEKİLER

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde yaşayan Büşra Ağırbaş (21), önceki gün bisikletine binerek bankaya gitti. Bisikleti kapıda bıraktıktan sonra bankaya girdi. İşlem için sırada bekleyen Ağırbaş, dışarı baktığında bisikletini çalan hırsızı fark etti. Hemen oturduğu sandalyeden fırlayıp kapıya koşan Ağırbaş, çığlık atarak bisikletinin çalındığını söyledi. Genç kadının çığlıklarını duyan vatandaşlar, bisikletle kaçmaya çalışan hırsızın yolunu kesti. Hırsız, olay yerine gelen polise teslim edildi. Ekipler, hırsızlık zanlısı Ş.T.'yi (27) kelepçeledi. Ağırbaş ise gözaltına alınan hırsıza tepki gösterdi. Genç kız kendisinden özür dileyen Ş.T.'ye "Bu bisiklet benim ekmek teknem biliyor musun? Bunun özrü yok. Sizin gibi insanlar yüzünden sokakta dolaşamıyoruz. Fakirsin değil mi sen? Biz senden daha da fakiriz ama biz senin gibi hırsızlık yapmıyoruz. Şerefimizle para kazanıyoruz. Sana vururdum da sen hiçbir şeyden anlamazsın. Pislik" diye sitem etti. Çevredeki vatandaşların da tepki gösterdiği Ş.T., polis merkezine gönderildi. Büşra Ağırbaş, bisikletine binerek Yenikapı Polis Merkezi'ne ifade vermeye gitti.

'BAĞIRDIĞIM İÇİN KAÇAMADI'
Bankada olduğu esnada bisikletinin çalındığını ifade eden Büşra Ağırbaş, olay anını şu sözlerle anlattı: "Tam işlem sırasındaydım. Bisikletimi çalan şahıs önce ortamı kolaçan etti. Sonra da bisiklete binip kaçtı. Ben de bankadaki işlemimi bırakıp bağırdım. Bu sayede hırsız yakalandı. Bağırmasaydım, her gün işe gittip geldiğim bisikletim çalınacaktı."