Açgözlü ihmal

Özel hastanede aynı gün ameliyat edilen 17 hasta, görme kaybına uğradı. Tedavide ihmali olduğu iddia edilen doktorlar hakkında savcılığa şikayet yağdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2016 Güncelleme 14 Eylül 2016, 00:00
Açgözlü ihmal

İÇİNDEKİLER

Adana'da özel bir hastanede 5 Ağustos 2016 günü 17 kişi katarakt nedeniyle göz ameliyatı oldu. Ameliyattan sonra evlerine gönderilen hastalar, narkozun etkisi geçtikten sonra göz ağrısı şikayetiyle yeniden hastaneye başvurdu. Burada iddiaya göre göz ağrılarının ameliyat yeni olduğu için olabileceği söylenen hastalar, ağrı kesici verilip gönderildi. Ancak ağrıları artan bazı hastalar, devlet ve üniversite hastanelerine sevk edildi. Gözünde yüksek derecede enfeksiyon olduğu tespit edilen hastalar tedavi altına alındı. Bazı hastalar ikinci kez ameliyat olmak zorunda kaldı. Bazı hastalar doktorların kendilerine, "Bu saatten sonra görüp pilot mu olacaksın. Enfeksiyonu evde kapmışsınız" dediklerini ileri sürdü. Ameliyat olan 17 hastadan 10'u göremediği ya da görme kaybı yaşadığı gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu.

GÖZÜN KÖR OLSUN DOKTOR
5 Ağustos'ta ameliyat olan Perihan Oğuş (60) "Ağrı kesici verip eve gönderdiler. Başka hastaneye gittim. Gözümün mikrop kaptığı ortaya çıktı. Hala göremiyorum" dedi.