Ne Yaman tünel

Kanlı darbe girişiminde bulunan FETÖ’nün kapatılan Yamanlar Koleji’nde gizli bir tünel ortaya çıktı. 200 metre uzunluğundaki tüneli örgüt üyelerinin baskın anında kaçmak için kullandığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ağustos 2016 Güncelleme 06 Ağustos 2016, 00:00
Ne Yaman tünel

İÇİNDEKİLER

İzmir'de darbe teşebbüsü sonrasına el konulup kapatılan FETÖ'ye bağlı Yamanlar Koleji terör yuvası çıktı. Eski bir öğrencinin anlattıkları, örgütün, okulu kirli işleri için kullandığını gözler önüne serdi. Kolejin içerisinde 200 metre uzunluğundaki gizli tünel hayret uyandırdı. Karşayaka'da bulunan Yamanlar Koleji'nde incelemelerde bulunan ekiplerin fark edemediği tüneli, eski öğrenci gösterdi. Yerleşke içerisindeki yemekhane binası ile cami arasındaki tünelin, 200 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde 1 metre genişliğinde olduğu belirlendi. Tünelin giriş ve çıkış yerlerinin ise tahtalarla kapatıldığı, cami bölümündeki yerinin halıyla gizlendi tespit edildi.

TAMAMEN KAÇIŞ AMAÇLI
Ayrıca tünel girişlerinde de portatif merdiven bulunması dikkat çekti. Tünel içerisinde kamufle amaçlı olarak kalorifer borularının geçirildiği öne sürüldü. Tünelin ne amaçlı yapıldığını tespit etmek için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü açıklandı. Ancak olası bir baskın durumunda ya da yer değiştirmek gerektiği zaman tünelin kaçış amaçlı kullanıldığı ifade edildi. Bu arada okulun üst 2 katının da, farkla amaçla kullanıldığı belirlendi. Buna göre üst iki katın başka bir kişiye kiralanmış gibi gösterildiği, buralarda kent dışından gelen cemaat üyelerinin konakladığı, hafta sonları bu katlarda sohbet toplantılarının yapıldığı, cemaat içi kararların alındığı iddia edildi. Okulu kapatılmadan önce bu bölümlerde, tadilat çalışmasının başlatıldığı da açıklandı.

FETÖ ÇİLİNGİR
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ilk göz ağrısı Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesi'nin içinden gizli fabrika çıktı! Darbe girişiminin ardından kapatılan okulun yerleşkesinde demir, plastik ve mobilya işleri ile kapı anahtarı yapılan atölyeler bulundu. Bıçkı makinesinden ahşap kenar bantlama makinesine, anahtar tezgahından demir doğrama makinelerine kadar çok sayıda ekipmana ve malzemeye sahip atölyelerin maliyetinin yaklaşık 500 bin lira olduğu ve 'fabrika' gibi çalıştırıldığı belirtildi. Atölyelerin, örgüte ait binalarda özel bölümlerin inşası amacıyla kullanıldığı, böylece gizlenmek istenen bilginin kurum içinde kalmasının sağlandığı ifade edildi.