Hükümetten bayram açılımı

Hükümet, PKK terörü nedeniyle sıkıntı yaşayan, bazen evlerini terk etmek zorunda kalan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki yaşayan vatandaşlara dönük bayram açılımı yapacak. 10 bin aileye bayram harcamaları için 400 lira verilecek. Ayrıca ailelere 100 lira da çocukları için bayram harçlığı verecek.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2016, 02:39
Hükümetten bayram açılımı

İÇİNDEKİLER

Hükümet, bölgede PKK'lıların yuvalandığı Sur ve Nusaybin başta olmak üzere bazı il ve ilçelerin mahallerinde süren operasyonların sona ermesi ile birlikte yaraların sarılması için üç aşamalı plan çerçevesinde çalışmalarına başladı. Bu kapsamda operasyonlar sırasında evleri zarar gören ailelere yardım konusu da gündeme geldi.

400 LİRA VERİLECEK
Uzun süredir PKK baskısı altında yaşayan vatandaşların rahat ve huzurlu bir Ramazan Bayramı yaşaması için de yeni bir proje devreye sokulacak. Bölgede operasyonlar sırasında evleri zarar gören, uzun süre başka yerlerde yaşamak zorunda olanlar ağırlıklı olmak üzere 10 bin aileye bayram yardımı yapılacak. Bu rakamın 400 lira olması benimsendi. Valilikler ve ilgili kurumlar yardım yapılacak aileleri tespit etmek için çalışmalarına başladı.

100 LİRA DA ÇOCUKLARA HARÇLIK
Hükümet, bayramda çocukların sevindirilmesi için de ayrıca bir çalışma başlattı. 400 liranın yanısıra çocuğu olan ailelere 100 lira da harçlık için para verilecek. Ayrıca bölgedeki çok sayıda çocuğa bayram kıyafeti de alınacak. Böylece çocuklar çifte bayram yaşayacak.

KADINLARA VERİLECEK
Bu paraların Kızılay aracılığı ile ailelere dağıtılması düşünüldü. Yardımın yerini bulması, gerçekten ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kullanılmasının nasıl sağlanabileceği de düşünüldü. Bunun sonucunda da paranın ailenin annesi olan kadınlara verilmesi kararlaştırıldı. Kızılay, belirlenen ailelerdeki kadınların adına bankalara hesap açıp parayı buraya yatıracak.

KURBAN BAYRAMI İÇİN HAZIRLIK
Uygulamanın sadece Ramazan Bayramı ile sınırlı kalmaması da düşünüldü. Kurban Bayramı'nda da aynı yardımın yapılması için çalışmalar şimdiden başladı. Daha sonra da bunun geleneksel hale getirilip getirilemeyeceğine bakılacak.

SABAH