Dilleri yandı!

Selçuk Yöntem fotoğrafını izinsiz kullanan ünlü büfe zincirini dava etti. Mahkeme sanatçıyı haklı buldu, işletmenin 350 bin lira ödemesine hükmetti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2016 Güncelleme 11 Mart 2016, 00:00
Dilleri yandı!

İÇİNDEKİLER

Ünlü isimleri ağırlayan mekanlar, o anı fotoğraflayıp duvarlarına asarlar... Bunun örneğini köfteciden lahmacuncuya pek çok mekanda görmek mümkün. Taksim'deki Bambi büfe de oyuncu Selçuk Yöntem'in tost yerken çekilmiş fotoğrafını kullandı. Ama bu iş ünlü büfe zincirine pahalıya patladı. Bambi büfe, oyuncu Selçuk Yöntem'in tost yerken çekilmiş fotoğrafını menüsünde kullanınca olay yargıya gitti. Menülerde Yöntem'in fotoğrafını kullanan işletme, olayın yargıya taşınmasıyla fotoğrafı menüden çıkardı ancak ceza almaktan kurtulamadı. Selçuk Yöntem, Bambi Cafe'yi fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle mahkemeye verdi. İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi, ünlü oyuncuyu haklı buldu ve işletmenin 350 bin lira ödemesine hükmetti.



REKLAM PARASINI SORDU
Fotoğrafını Selçuk Yöntem'den izin alarak kullandıklarını söyleyen Bambi Cafe'nin sahibi Fatih Güner, 350 bin liralık tazminat miktarının çok fazla olduğunu ileri sürerek itiraz etti. İtiraz dilekçesinde Yöntem'in, bir çikolata reklamlarından ne kadar aldığının mahkemeye beyan edilmesini istedi. Mahkeme, Selçuk Yöntem'e reklamdan aldığı ücreti sordu. Ünlü oyuncu, yazılı olarak bu miktarın 200 bin TL olduğunu mahkemeye bildirdi. Son kararı Yargıtay verecek.

İşte 350 bin liralık dilli-kaşarlı tost haberine yapılan birbirinden ilginç yorumlar...
Selçuk Yöntem tinerci gibi çıkmış ondan şikayetçi olmuştur.
Dilli kaşarlı tost yerken fotoğrafı çekilen Selçuk Yöntem gibi uyandım.
Selçuk Yöntem beni bul Bambi'ye gidip tazminatı ezelim, 800 tane karışık tostla...
Selçuk Yöntem haklı, beni de öyle çekseler paralarını alırdım...
Adam haklı ürkek sincap gibi çıkmış. Ben olsam 500 bin isterdim....
Tostumu yedimtazminatı bekliyorum...