Çakma Rothschild

Dolandırıcılar, uyanıklıkta sınırları aştı. Dünyanın sayılı zenginlerinden Rothschild ailesinin adını kullanan tokatçı, bir ülkenin büyükelçiliğine kayıtlı aracın plakasını kopyaladı. Böylece bütün kapılar kendisine açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mart 2016 Güncelleme 01 Mart 2016, 01:48
Çakma Rothschild

İÇİNDEKİLER

ANKARA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, konsolosluk plakalı aracı durdurdu. Sürücü, polise İ.Ü. adına düzenlenmiş nüfus cüzdanını ibraz etti. Şahıs, büyükelçilikte çalıştığını belirtti. 06 CD ... plakalı beyaz Mercedes otonun sorgulaması yapıldı. Aracın plakasının, bir ülkenin büyükelçiliğine kayıtlı siyah renkli Mercedes marka otoya ait olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıs, tavır ve hareketleriyle panik yapınca gözaltına alındı.

SAHTE DİPLOMAT
Parmak izi incelemesi neticesinde bu kişinin gerçek kimliğinin Ü.A. olduğu tespit edildi. Zanlının iki suçtan da kesinleşmiş hapis cezasının olduğu öğrenildi. İncelemenin ardında şahsın, ikiz plakayı kullanarak ve kendini Avrupa'nın çeşitli merkezlerinde bankalar kuran Rothschild ailesinden David Rothschild olarak tanıtıp vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Üst aramasında, sahte nüfus cüzdanı, sahte sürücü belgesi, sahte diplomatik pasaport çıktı. Ev aramasında, Davit Rothschild adına bastırılmış çok sayıda kartvizit ve A4 kağıda basılı, üst kısmında Davit Rothschild yazılı çok sayıda belge bulundu. Zanlı, Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanıp cezaevine gönderildi.


Üzerindenİ.Ü ismiyle sahte kimlik çıkan zanlının, Ü.A adlı dolandırıcı olduğu anlaşıldı.

Araçta 116 bin lira, binlerce dolar, euro ele geçirildi. Büyükelçiliğin isminin kullanıldığı sahte üç adet kırmızı, siyah ve lacivert renkli mühür, sahte yeşil pasaport ve bir adet kuru sıkı tabanca bulundu.


Erkam ÇOBAN