Son vazife

Kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Mustafa Koç, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenaze törenine iş, siyaset ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı. Koç'un tabutunun üzerinde Osmanlı sancağı vardı. Ailenin memleketi Ankara'yı temsilen seymenlerin beklediği tabutta Fenerbahçe logosu da unutulmadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ocak 2016 Güncelleme 25 Ocak 2016, 01:30
Son vazife

İÇİNDEKİLER

Mustafa Koç için ilk tören, dün sabah Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi. Basına kapalı törene Koç'un ailesi ve yakınları ile çalışanları katıldı. Törenin ardından Koç'un cenazesi beyaz bir cenaze arabasıyla kortej eşliğinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne götürüldü. Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç cenaze aracına binerken, yakınları ve Ankara'dan gelen seymenler de camiye kadar cenaze aracına yürüyerek eşlik etti.

OSMANLI SANCAĞI, AİLE GELENEĞİ
Mustafa Koç'un tabutunun üzerine 19. Yüzyıl'dan bu yana Koç ailesinde olan ve Sadberk Hanım Müzesi'nden muhafaza edilen Osmanlı sancağı örtüldü. Kırmızı renkli sancağın üzerinde Arapça 'Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn (Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir)" ifadeleri yer aldı. Sancak, aile geleneklerine göre, daha önce Vehbi Koç ve hala Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanılmıştı. Tabutun baş ve ayak uçlarına ise Mustafa Koç'un kongre üyesi olduğu Fenerbahçe takımının amblemi yer aldı.

SENİ UNUTMAYACAĞIZ MUSTAFA KOÇ
Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırırken, namazın ardından yapılan duada özellikle Rahmi Koç ve Ömer Koç'un gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Duanın ardından Koç'un tabutunu cami girişinde kardeşi Ali Koç ve yakınları omuzladı. Cami avlusunda kurulan çadırda, Koç'un babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile eşi Caroline Gireud Koç ve kızları Esra ve Aylin Koç taziyeleri kabul etti. Aile üyelerinin boyunlarında "Seni Unutmayacağız Mustafa Koç" yazılı atkılar dikkat çekti. İş, sanat spor dünyasının büyük katılım gösterdiği Koç'un cenazesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Camiye ilk olarak gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Koç ailesine taziyelerini iletti.



BİNLERCE ÇELENK
Mustafa Koç'un cenazesi için Koç ailesi çiçek gönderilmemesini istemiş, onun yerine bağış yapılması tavsiyesinde bulunmuştu. Bugün yapılan cenaze töreninin düzenleneceği camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler görüldü.


DEDESiNiN YANINDA
Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alındı. Mustafa Koç, Zincirlikuyu'daki aile mezarlığındaki merasimin ardından dedesi Vehbi Koç'un yanına defnedildi. Tüm kalabalık gittikten sonra mezarlığın başında 24 saat nöbet tutacak güvenlik görevlilerinin bulunduğu görüldü.


ANNESi YIKILDI
Çiğdem Simavi'nin cenazede ayakta zor durduğu görüldü


RAHMİ KOÇ AĞLADI
Rahmi ve Ömer Koç, cenazede gözyaşlarına hakim olamadı


BABA VE OĞLU TAŞIDI
Mustafa Koç'un tabutunu Ali ve Rahmi Koç omuzladı


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Koç ailesini cenazede yalnız bırakmadı.


MAVİ GÖZLÜ GÜLER YÜZLÜ PATRON
Zaman zaman bastıran kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un cenazesine yoğun katılım oldu. Öte yandan, Koç Holding'e bağlı şirketlerin çalışanları da patronlarını uğurlamaya geldi. Bazı çalışanların taşıdığı "Mavi gözlü, güler yüzlü patron" yazılı pankartlar dikkat çekti.