Kızıl ötesi isyan

İstanbul'un göbeğindeki yurda dadanan sapıklar herkesi çileden çıkarttı. Cevizlibağ'daki yurtta kalan kızların odalarını uçan kameralarla izleyen, lazer ışıkları ve sözle tacizde bulunan sapıklar isyan ettirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 01:45
Kızıl ötesi isyan

İÇİNDEKİLER

Türkiye, kız öğrenci yurdundaki taciz skandalıyla çalkalandı. Cevizlibağ'daki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Atatürk Kız Öğrenci Yurdu'nda odaların uçan kamerayla (drone) görüntülenmesinin ardından odalara kızıl ötesi lazer ışığı tutulduğu, ıssız ve karanlık sokaktan yurda yürümek zorunda kalan öğrencilerin sürekli sözlü tacize uğradıkları ortaya çıktı.

'ARAÇLA GELİP BEKLİYORLAR'
Her öğrencinin ayrı ayrı tacize uğradığını söyleyen İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Eylem A., durumu, "Sadece drone değil, odalara lazer de tutuyorlar. Bazıları araçla gelip taciz için bekliyor" sözleriyle özetledi. Yurdun giriş kapısının arkada ve ara sokakta olmasının taciz olaylarını artırdığını belirten genç kız, "Yurda girmek için karanlık ıssız sokaktan yürümek zorunda kalıyoruz. Korkuyoruz ama başka çaremiz yok" dedi. Artık kendilerini güvende hissetmediklerini söyleyen kız öğrenciler yurdun giriş kapısının toplu taşıma araçlarının geçtiği ön tarafa alınmasını istedi.

AİLELER DİKEN ÜSTÜNDE

"Yol ıssız, kapı arka tarafta kaldığı için her an her şey olabilir" diyen öğrencilerin aileleri de diken üzerinde. Kızlarının güvenliğinin sağlanmamasını anlayamayan aileler, kendileri de çözüm arayışına girdi.