Hırsız selfie

45 evde seri hırsızlık yapan organize çete çökertildi. Çocukları kullanan çetenin elebaşının, bir hırsızlıktan sonra çaldığı parayla 'selfie' çektiği tespit edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:25
Hırsız selfie

İÇİNDEKİLER

İstanbul Asayiş ekipleri, Arnavutköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Eyüp ve Sultangazi'deki 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 21 çete üyesi gözaltına alındı. Çetenin elinden kurtarılan 2 çocuğun ailesi, şikayetçi oldu. İddiaya göre; haklarında çok sayıda sabıka olan şüpheliler hep gece geç saatlerde harekete geçti. Işıkları yanmayan evleri belirledi. Sahipleri dışarıda olan evleri hedef seçti. Evlere pencerelerden giren şüpheliler, kendi aralarında şifreli konuştu. Dinleme tapelerine göre; şifrelerden biri "Biz misafirliğe gidiyoruz"du. İş tamamlandıktan sonraki şifre ise "Dayım bugün iyi malzeme verdi. İyi harçlık aldık" şeklindeydi. Hırsızlık olaylarında evlerden ziynet eşyası, para veya değerli malzeme çıkmayınca şüpheliler, "Dayımın evinden bir şey çıkmadı" şifresini kullandı. Çete elebaşı Servet E. (33), yardımcıları Adnan K. (25) ile Serkan G. (30) iki yıl önce bir başka hırsızlık operasyonu kapsamında tutuklanmış, altı ay önce serbest kalmıştı. Üçlü, yasa gereği Bağcılar'daki iş merkezi İSTOÇ'ta belirli saatlerde temizlik işi yapıyordu. Kendi aralarında sık sık "Gündüzleri devlete, geceleri kendimize çalışıyoruz" diyorlardı. Serkan G. 30 bin liralık bir hırsızlık olayından sonra çaldığı ziynet eşyaları ve parayla selfie çekti.

CİNAYET TANIĞI
Adnan K. ile arasında geçen bir görüşmede ise Sultangazi'de işlenen bir cinayete tanık oldukları belirlendi. Buna göre; Adnan K., Serkan G.'yi arayarak "Ağabey adamı öldürmüşler" dedi. Serkan G., "Hemen ceplerini boşalt" cevabı verdi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. 13 kişi tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı.

Emir SOMER