FETÖ'nün yeni algı operasyonu: Pakraduni

FETÖ lideri Fetullah Gülen son yayınlanan sohbetinde yine beddua ve hakaretleri ağzından düşürmemişti. Fakat bedduasının içindeki Pakraduni kelimesi herkesin dikkatini çekmişti. Kamuoyu hem kelimenin anlamını hem de Gülen’in bunu neden kullandığını merak etmişti. Paralel çetenin Twitter'dan Pakraduni üzerinden kara propagandaya başlaması 'Çetenin yeni algı operasyonu mu?' sorusunu akıllara getirdi.

Giriş Tarihi 11 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 11 Kasım 2015, 13:12
FETÖ’nün yeni algı operasyonu: Pakraduni

İÇİNDEKİLER

Hükümetin başarılı son operasyonlarından sonra iyice güç kaybeden FETÖ, iyice köşeye sıkıştı. FETÖ'nün finansörü Akın İpek'in şirketlerine kayyum atanmasının ardından büyük darbe yiyen Fetullah Gülen, son yayınlanan sohbetinde yine beddualar ve hakaretler savurmuştu. "Gübreler Gibi Toprağın Bağrına Devirsin, Gübre Kılsın Hepsini" gibi çirkin ifadeler kullanan Gülen'in söylediği Pakraduni kelimesi ise dikkatlerden kaçmadı. "Pakrudin Terör Örgütü'nün Allah belasını versin. Pers Terör Örgütü'nün Allah belasını versin!" diyen Gülen'in kullandığı pakrudin kelimesinin anlamını herkes merak etti. Ermeni toplumu içinde yaşayan gizli Yahudilere verilen bir isim olan Pakraduni kelimesini Gülen'in neden kullandığı ise bilinemedi.

GÜLEN MESAJI VERDİ TWİTTER'DAN KARA PROPAGANDAYA BAŞLADILAR
Gülen'in bu kelimeyi kullanmasının ardından paralel çetenin medya tetikçileri ve trolleri Twitter'dan kara propagandaya başladılar. Hükümete atıfta bulunarak Pakraduni üzerinden tweetler atmaya başlayan paralel çete ayrıca AK Parti hükümetini İrancılık iftirası atmaya devam ettiler. Attıkları tweetlerde Türkiye'de devleti ele geçirmeye çalışan Pakradunilerin olduğunu, bunların PKK'ya destek çıktığını ve Güneydoğu'da Kürt devleti kurmayı hedeflediklerini iddia eden paralel çetenin trolleri dolaylı yoldan AK Parti Hükümeti'nin Pakradunilerle anlaştığı iftirasıyla suçluyorlar.

AK PARTİ HÜKÜMETİNE 'İRANCI' İFTİRALARINI ATMIŞLARDI
Paralel çete, 17 Aralık darbe teşebbüsü sürecinde Selam-Tevhid kumpası ile AK Parti hükümetinin, çok sayıda bürokratı ve iş adamlarının İran'la anlaştığı iftirasında bulunmuş, gazete, haber ve dizilerinde de bu kara propagandayı sürdürmüşlerdi. Darbe teşebbüsü öncesi bir yıllık süreçte gazete ve dizi aracılığıyla sürekli yayınlar yaparak bu duruma zemin hazırlamışlardı.


SEÇİM ÖNCESİ ÇIKAN KİTAP: DARBE OYUNU
Paralel çetenin yayın organı Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Editörü Veysel Ayhan 1 Kasım'dan önce çıkardığı 'Darbe Oyunu' başlıklı kara propaganda kitabında Pakradunilerden bahsettiği ortaya çıktı. Zaman Gazetesi'nin eski çalışanı Kerim Gün'ün Twitter'da 'Kim bu Pakraduniler? Darbe Oyunu kitabında bahsedilmiş. Okumalı' diyerek kitabın kapak resmini paylaştı.



'İSRAİL'E OTORİTE' DİYEN GÜLEN'İN ÇİRKİN İFTİRALARI
Paralel çetenin tetikçilerinin Twitter'da yaptıkları kara propaganda sonrası tepkiler gecikmedi. Çetenin iftiralarına sert tepki göstersen takipçiler, 'İsrail'e otorite diyen Gülen, şimdi Yahudi iftirası mı atıyor' diye yazdı. Bazı takipçileri ise 'Gülen, Pakraduniler kendisini sattığı için onlara beddua etmiştir. Gülen örgütünün Pers iftiralarından sonra yeni saldırıları bu mu?' yorumlarında bulundu.



Takvim.com.tr/ Özel Haber