Kaymakam park

PKK tüm güçleri ile Beytüşşebap'a saldırdı. Amaç 24 saatliğine ilçeyi ele geçirip güç gösterisi yapmaktı. Kahraman emniyet güçleri bu planı bozdu. İlçe halkı ise hedef adam Kaymakam Kadir Güntepe'nin lojmanındaki parka çocuklarını göndererek teröre en güzel tokadı attı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Kasım 2015 Güncelleme 09 Kasım 2015, 01:11
Kaymakam park

İÇİNDEKİLER

PKK, çatışmasızlık kararını bozduktan sonra Türkiye'nin dört bir yanında yüzlerce saldırı düzenledi. Ancak bu kalleş saldırıların en büyüğü 25 Eylül'de Beytüşşebap'ta yaşandı. 500 terörist, anı bir baskın yaparak hem ilçeye hakim tepeleri hem de ilçe merkezindeki tüm kamu kurumlarını hedef aldı. Baskının amacı Beytüşşebap'taki tüm devlet kurumları ve başındaki kişileri ele geçirip, buralara kanlı örgütün sözde bayrağını asmak ve PKK'nın ilçeye istediği zaman hakim olabileceği mesajı vermekti. Talimatı bizzat veren elebaşı Murat Karayılan, aynı zamanda "Bir devlet yetkilisi Beytüşşebap'a hakim tepelerden birine çıkamaz" diye meydan da okumuştu. Tepelerdeki çatışmalar 5 saat sürerken, cansiperane mücadele veren polis, Türk bayrağını indirtmedi. İlçe merkezindeki çatışmalarda ise 64 adı verilen polis noktası ile Kaymakam Kadir Güntepe'nin evi ve makamı, ilçedeki hakim, öğretmen, polislerin evleri, okullar, sağlık merkezi, hastane, adliye binası ve diğer devlet binaları ateş altında kaldı. Ancak kahraman güvenlik güçleri 5 saatlik tarihe geçecek bir mücadele ile kanlı terör örgütünün tüm saldırılarını püskürtmeyi başardı

SALDIRININ İZLERİ SİLİNEMEDİ
Saldırının ardından bir buçuk ay geçmesine rağmen yaşanın çatışmanın izleri silinemedi. Tüm yaşananların ardından Kaymakam Güntepe'nin, lojmanını halka açarak içerideki çocuk parkını Beytüşşebap'lı çocukların hizmetine sunması ise PKK'nın ilçe halkıyla ne derece ayrı dünyalarda yaşadığının kanıtı oldu. Her gün ilçe halkının çocuklarıyla dolup taşan park, terör örgütü PKK'ya vurulan en güçlü tokat oldu.


Haber müdürümüz Mevlüt Yüksel, Beytüşşebap'a giderek PKK saldırısının izlerinin tanığı olmuştu. İlçe kaymakamı Kadir Güntepe de Yüksel'e tüm yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

CAMİDE TERÖR
PKK'lı teröristler birçok noktada olduğu gibi Beytüşşebap'ta da camileri üs olarak kullandı. Minarelere keskin nişancı, cami içine ise ağır makineli tüfekler yerleştiren teröristler, buradan hedeflere ateş açtı. PKK, ağır hasar vererek ilçe camisini kullanılmaz hale getirdi.



İLK KEZ FÜZEYLE SALDIRDILAR
PKK'nın Beytüşşebap saldırısında en sıra dışı olaylardan birisi de daha önce terör örgütünün elinde olmayan, yerden havaya atılan Rus yapımı füzelerin kullanılması oldu. Bu füzeler sayesinde hava desteğini püskürten teröristler, aynı zamanda duvar delen füzeler sayesinde binalarda ağır hasar bıraktı. Ancak bu silah bile PKK'ya Beytüşşebap'ta aradığını vermedi.