İdris Naim o dosyaları 'gizli' yapmış

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda detayları ortaya çıkmaya başladı. Mülkiye müfettişleri “Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davası”nda delil olarak sunulan, ancak daha sonraki teftişle gizli bilgi ve belge olmadığı ortaya çıkan dosyalarla ilgili “gizli belge” kararını, dönemin müsteşarının yanı sıra dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in onayıyla aldıklarını söyledi.

Giriş Tarihi 09 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 09 Kasım 2015, 16:21
İdris Naim o dosyaları ’gizli’ yapmış

İÇİNDEKİLER

İzmir merkezli 18 ilde 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve 'tutuklama' talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen 36 şüpheliden 17'si tutuklandı.

Fetullah Gülen'in 'Kırık Testi' kitabından hareketle 'Testi' adının verildiği tespit edilen 'casusluk soruşturması' ile ilgili aralarında vali, vali yardımcısı, emniyet müdürlerinin de bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, Ahmet Kaya, Sadık Altunkaynak'ın, ifadelerinde, casusluk soruşturması sırasında kendilerine gönderilen delil niteliğindeki 160 belge için, 'Gizli değil, casuslukla ilgisi yoktur' tespitinde bulunduklarını söyledikleri öğrenildi.

ŞAHİN'İN TALİMATI
Mülkiye müfettişleri, "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davası"nda delil olarak sunulan, ancak daha sonraki teftişle gizli bilgi ve belge olmadığı ortaya çıkan dosyalarla ilgili "gizli belge" kararını, dönemin müsteşarının yanı sıra dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in oluruyla aldıklarını söyledi.

Kaynak: Star Gazetesi