Oy anam oy

Seçim Beyaz Türkler'i derinden etkiledi! Akademisyen Koray Çalışkan, mesleği bırakma noktasına geldi. Yazar Elif Şafak, ülkesini dış basına eleştirdi! Piyanist Fazıl Say ise seçmene hakaret etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2015 Güncelleme 05 Kasım 2015, 01:29
Oy anam oy

İÇİNDEKİLER

1 Kasım seçimleri tarihe geçti! Milli irade tüm algı operasyonlarına boyun eğmedi. AK Parti yüzde 49.5 rekor oy oranıyla tek başına iktidara geldi. Ancak bu sonuç, bazılarını rahatsız etti. Akademisyen Koray Çalışkan, seçimlerde AK Parti'nin yüzde 49 oy alacağını tahmin eden Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G anket şirketine tepki gösterdi. "Eğer bu tahmin çıksın ben de akademisyenliği bırakırım" dedi. Ancak iddiayı kaybeden Çalışkan'dan hala ses gelmedi! Yılın büyük çoğunluğunu yurt dışında geçiren yazar Elif Şafak da seçim sonuçlarını hazmedemedi.

KARANLIKMIŞ
Şafak, "Türkiye'deki demokratlar, liberaller ve muhalefetin kalbi kırıldı. Onlar, ülkelerinde kendilerini sanki sürgünde gibi hissediyor" dedi. Sonuçlara tepki gösteren bir diğer isim de piyanist Fazıl Say'dı. "Değişmek istemeyen birisini değiştiremeyiz" diyen Say, "Biz kendi aydınlığımızda yaşayalım" sözleriyle AK Parti'yi iktidara taşıyan seçmene 'karanlık' göndermesinde bulundu.

Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Fazıl Say seçimden sonra büyük şok yaşadı. "Yıllarca gayret ettik ama başaramadık" dedi.