Fidye şampiyonu

Şampiyon atı yarışa gideceği Almanya yerine sahte evrakla Macaristan'a kaçırdılar. Çete atın sahibi milli biniciden 100 bin euro fidye istedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Kasım 2015 Güncelleme 01 Kasım 2015, 00:00
Fidye şampiyonu

İÇİNDEKİLER

Milli binici Şöhret İşsever'in "AB19 Jilet" adlı engel atlamada şampiyon yarış atı, binicisine teslim edilmek üzere götürüleceği Almanya'ya yerine, sahte evrakla ihracat gibi gösterilerek Macaristan'a kaçırıldı. Uluslararası çete, şampiyon atı geri vermek için sahibinden 100 bin euro (320 bin lira) istedi. Yarış atı sahte evrakla Macaristan'a kaçırılan milli binici İşsever, aynı zamanda Macaristan vatandaşı da olan İpek Sevgür ile Hors Trans Cargo isimli şirket hakkında Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şöhret İşsever'in "AB19 Jilet" adlı yarış atı, Almanya'daki yarışmaya katılmak için binicisine teslim edilmek üzere İpek Sevgür tarafından teslim alındı. Ancak aynı zamanda Macaristan vatandaşı da olan Sevgür, şampiyon yarış atını sahte belgelerle milli olmaktan çıkarttırıp kendi adına kayıt ettirdi.

TIR İLE GÖTÜRÜLDÜ
At, sahte evrakla, Hors Trans Cargo Ltd firmasına ait bir TIR ile Edirne Kapıkule'den Macaristan'a götürüldü. Sevgür, cep telefonundan mesaj attığı İşsever'den şampiyon olan atını geri teslim etmesi karşılığında 320 bin lira fidye istedi. Bu parayı ödemediği takdirde atı geri vermeyeceğini bildirdi. Dolandırılan ve atı çalınan İşsever, avukatı Ethem Baykal aracılığıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mağdur olarak ifadesi alınan milli binici İşsever, Sevgür ve arkadaşlarından oluşan fidye çetesinden şikayetçi oldu. Milli binici, çeteninin interpol tarafından yakalanarak atının kendisine bir an önce teslim edilmesini istedi.



MİLLİ BİNİCİNİN 3 YARIŞ ATI DAHA VAR
Avrupa ve Balkan Binicilik Şampiyonası'na katılan milli binici Şöhret İşsever, 2013 yılı Ege Kupası Engel Atlama yarışlarında yetişkinliklerde birincilik, Gölbaşı Belediye Başkanlığı Kupası DCC kategorisinde birincilik elde etmişti. İşsever'in AB19 Jilet dışında, AB19 Chepete, AB19 Mahabone, AB19 Yeter ve AB19 Macbenah isimli 4 yarışı atı daha bulunuyor. AB19 Jilet'i Avrupa'ya götüren Horse Trans Cargo şirketi yarış atı taşımacılığı yapıyordu.


Veli SARIBOĞA