Paralelci eski kayyumun ikiyüzlülüğü

Giriş Tarihi 30 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 30 Ekim 2015, 02:07
Paralelci eski kayyumun ikiyüzlülüğü

İÇİNDEKİLER

Paralel Yapı'nın televizyonlarına kayyum atanması üzerinden yürütülen kara propaganda akıl almaz boyutlara ulaştı. Kara propagandaya, 2004'te bizzat Fetullah Gülen'in özel isteğiyle Star Medya'ya kayyum olarak atanan Haluk Örgün de dahil oldu. Sosyal medya üzerinden "hak, hukuk, demokrasi ve adalet" dersi vermeye kalkışan eski kayyum Örgün'ün iki yüzlülüğü "pes" dedirtti. TMSF, 2004'te işadamı Cem Uzan'ın tüm şirketlerine el koydu. Şirketlerin yönetimlerine birer birer kayyum atanmaya başladı. Star Medya Grubu'nun "Yönetim Kurulu Başkan Danışmanlığı" ve "Genel Yayın Danışmanlığı" görevlerine ise Paralel Yapı'nın yayın organı Samanyolu TV'nin Ankara Temsilcisi Haluk Örgün getirildi. 'Ballı maaş' bağlanan Örgün'ün atamasında Pensilvanya'daki Fetullah Gülen'in bizzat devreye girdiği ve ricacı olduğu iddia edildi.

380 GAZETECİYİ KOVMUŞTU

Gülen'e çok yakın isimlerden Haluk Örgün yönetimindeki Star Medya Grubu'nda çalışan 380 gazeteci ve televizyoncunun işine son verildi. O dönem hiç acımadan o kararları alan eski kayyum Örgün, bugün İpek Koza Holding'e ait Bugün ve Kanaltürk'e kayyum atanmasını sert bir dille eleştiriyor. Haluk Örgün'ün Twitter'dan paylaştığı bazı mesajlarsa şöyle:
Türkiye'de demokrasi yoğun bakımda...
Özgür olduğunu söyleyen diğer TV'ler Bugün ve Kanaltürk'le ortak yayına geçebilirler mi ? Geçselerdi başka bir Türkiye olurduk..
İpek Holding'e çökülüyor, gazete ve TV'leri gasp ediliyor, iş dünyasının üzerine ölü toprağı dökülmüşçesine suskun, kör, sağır... Sıra sizde...
Bütün medya grupları ibretle izlesin, TV ve gazetelere böyle saldıracaklar ve çökecekler.

SABAH