"Bunun sorumlusu bizzat HDP'dir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ilk tur görüşmelerinde HDP'ye koalisyon önerisinde bulunmadıklarını belirterek, "Bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu bizzat HDP'nin yöneticileridir. HDP çünkü terörle, şiddetle arasına mesafe koyamamıştır. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak görmüşlerdir" dedi.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 17 Temmuz 2015, 19:17
Bunun sorumlusu bizzat HDP’dir

İÇİNDEKİLER

Karabük'te partisinin il binasında düzenlenen bayramlaşmaya katılan Mehmet Ali Şahin, caddede sıraya giren partililerle bayramlaştı, çocuklara bayram harçlığı verdi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Şahin, parlamentoda bulunan 4 siyasi partinin vatan, millet, bayrak sevgisi konusunda paylaşımcı bir tavır içinde olması gerektiğini ancak bunun olmadığını söyledi. Koailasyon görüşmelerinin ilk turunda CHP ve MHP'ye koalisyon önerisinde bulunduklarını, ancak HDP'ye koalisyon önerisinde bulunmadıklarını belirten Şahin, şunyları söyledi:

"Bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu HDP'ye oy veren vatandaşlarımız da değildir. Bunun sorumlusu bizzat HDP'nin yöneticileridir. HDP çünkü terörle, şiddetle arasına mesafe koyamamıştır. Şiddeti ve silahı siyasetlerinin teminatı olarak görmüşlerdir. Hala bu anlayışlarını devam ettiriyorlar. Şiddeti ve silahı bir hak arama yöntemi olarak görmüşlerdir. Bunu devam ettiriyorlar. Her ne kadar HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son hafta 'örgüt silah bıraksın' demişse de bunda samimi olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Çünkü HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan 'PKK bir terör örgütü değildir' demiştir. Peki nedir? Daha dün bir TIR'ı içindeki malzemelerle yaktılar. Bir hafta önce Ağrı Doğubeyazıt'da 3 TIR'ı içindekilerle yaktılar. Diyarbakır'da 2.5 milyon dönüm araziyi sulayacak olan barajın yapımını engellemek için 3 ay içinde 12 kez sabotaj yaptılar. Böyle bir örgüt terör örgütü değilse nedir?"

HDP'nin bir çok köyde oyların tümünü almasını örgütün sağladığını savunan Şahin, "Dolayısıyla, 'silah bıraksın ama bizim gücümüz yetmez' demek inandırıcı olmuyor. Barış sözcüğünü çok sık kullanıyorlar. Demirtaş 'Barış' dedikçe benim gözümde şöyle bir insan tipi canlanıyor. Bir elinde silah, keleş, bir elinde bomba, belinde de C-4 ama bu adamın ismi barış. Böyle bir adamın isminin barış olması neyi değiştirir. Aslında barış kod adlarıdır, bu adamın asıl ismi savaştır. Bu konuda kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapmanın ötesinde adımlar atılması kanaatindeyim" dedi.