Gülen Çetesi'nden ABD'ye biat yemini!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan raporda FETÖ’nün yapısı ayrıntısıyla çıkarıldı. Raporda, örgütün yurt dışında görev yapan elemanlarının öncelikle ABD büyükelçiliklerine ziyarette bulunmaları ve ardından biat yemini etmelerinin zorunlu olduğu yer aldı.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 12:42
Gülen Çetesi’nden ABD’ye biat yemini!

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETO) anatomisi çıkarıldı.

Örgütün hiyararşik yapısından, örgütlenme tarzına, üyelerinin bağlılıklarına göre tasnifinden yemin metnine kadar adeta röntgeni çekildi. Örgüt mensuplarının verdiği ifadeler ve gizli tanık beyanları ile desteklenen raporda, örgüt içindeki öğrencilerin kendi standartlarına göre ayrılarak derecelendirme yapıldığı belirtildi. Öğrencilerin bu derecelendirmelere göre vazifelendirildiği belirtilen raporda, 5-5'lik olmayan cemaat mensuplarının askeri okul, polis koleji ve akademisine sokulmadığı ifade edildi. Tutulan çetelelerle belirlenen dereceler ve anlamları şöyle;

FETÖ'DEN 'BEŞ-BEŞLİK' TASNİF
- 5-1'lik puanlama Dinle diyanetle alakası olmayan, dinsiz, imansız, ateist.

- 5-2'lik puanlama Namaz kılmasa da Müslüman ancak cemaatle ilişkisi olmayan hatta sevmeyen şahıslar.

- 5-3'lük puanlama Cuma kaçırmayan, Diğer namazları kılmaya gayretli, hizmete sempati ile bakan, davetle gelip giden

- 5-4'lük puanlama 5 vakit kılan, cemaatten olan, vazife verildiğinde yerine getiren. Bu kişi artık örgüt mensubu.

85-5'lik puanlama; Hayatını İslam'a adamış, şartlarını yerine getiren, ahir zamanda beklenen zatın (Mehdi) Gülen olduğuna inanan, gerektiğinde canını hizmet ve Gülen adına verebilecek kişi. Raporda yapının 1970'lerden itibaren devlete sızarak, 'Mülkiye, Adliye, Emniyet, MEB ve TSK' içerisinde kendi hiyerarşisi ile illegal kadrolaşmaya gidildiğine ve Gülen'in açıklamalarına da yer verildi.

DEVLET İÇİNDE ETKİN DURUMA GELİN
Gülen'in talimatıyla 'Tedir ve İstihbarat', 'Maarif ve Şirket' ilkesine göre yetiştirilen örgüt mensuplarının, amaçlarına giden yolda hasım gördüklerini etkisiz kılarak, devlet içinde etkin bir duruma gelmeleri hedefini gösterdiği kaydedildi.

- Raporda cemaat görevlilerinin 3 ayda bir GSM hattı temin ettiklerine ve eski hatla birlikte telefonların da değiştirildiğine değinilirken birbirleriyle iletişim kurarken internetten haberleşmeye imkân tanıyan programlar kullanıldığı aktarıldı.

HÜKÜMETİ YIKMA TAVRI HEP VARDI
- Örgütün hükümeti yıkma tavrının yeni olmadığının belirtildiği raporda 28 Şubat sürecinde anti demokratik girişimlerde bulunulduğu, bunların grubun medyas ıle desteklendiği ve dönemin hükümetini devirmeyi hedefleyen yayınlar yapıldığı bildirildi. 80 darbesi sonrası Gülen'in Sızıntı'da "Hızır gibi imdadınıza yetişen Mehmetçiğe bir kere daha selam duruyoruz" cümlesi de raporda yer aldı.

- Eğitimin örgüt için bir ara yüz olduğunun kaydedildiği raporda eğitim alanın örgüt açısından 3 temel fonksiyon gördüğü belirtildi. Bunlar ise; insan kaynağı, ekonomik kaynak ve hareketin meşru görünmesini sağlamak olarak sıralandı.

- Örgütün, alınan adli ve idari tüm tedbirlere rağmen örgüt mensuplarına yönelik yapılan veya yapılacak operasyonları önceden öğrenebilmek ve tedbir almak için devletin tüm resmi kurum ve kuruluşlarının bilgi işlem alt yapılarına (UYAP, POLNET, TÜBİTAK, TİB) sızdığı da bildirildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ