Yalan Asuman!

Selçuk Üniversitesi'ndeki 'aşk üçgeni' cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı. Sekreter Asuman'ın 'İlişkim yok' dediği Prof. Dr. Gülce ile bin 700 kez telefon görüşmesi yaptığı, öldürülen doçentle de birçok kez tatile gittiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2015 Güncelleme 06 Haziran 2015, 00:00
Yalan Asuman!

İÇİNDEKİLER

Konya Selçuk Üniversitesi'nde 2 Haziran 2014'te yaşanan "akademik cinayet" Türkiye'yi sarstı. Cinayetin perde arkasından ise "aşk üçgeni" çıktı. Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce (53), sekreter Asuman E.'ye (28) gönlünü kaptırdı. Sekreterin Doç.
Dr. Celalettin Özdemir (42)
ile de aşk yaşadığını öğrenince çıldırdı. Kıskançlık krizine giren Prof. Dr.Gülce, Özdemir'i fakültedeki odasında defalarca bıçakladı. Prof. Dr. Gülce hakkında "tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Asuman E. hakkında ise "cinayete yardım" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SAVCI BERAA T İSTEDİ
Mahkeme tarafından istenen telefon kayıtlarından, "Profesörle ilişkim yok" diyen sekreterin 4 ayda bin 700 kere Gülce ile telefon görüşmesi yaptığı anlaşıldı. Asuman E.'nin ayrıca Gülce'nin öldürdüğü Doç. Dr. Celalettin Özdemir ile birlikte birçok kez farklı şehirlere gidip birlikte otellerde kaldığı tespit edildi. Fotoğrafların gösterildiği sekreter, ilişkiyi itiraf etmek zorunda kaldı. Tutuklu sanık Gülce ile tutuksuz yargılanan Asuman E., dün Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Asuman E.'nin arkadaşı Şule Ç., sekreterin hem Gülce hem de Özdemir ile ilişki yaşadığını söyledi. Mütalaasını veren savcı ise sanık Asuman'ın 2 yıl Ahmet Gülce, 4 ay da Özdemir ile ilişki yaşadığını, Gülce'den 80 bin lira, maktulden ise miktarı belli olmayan bir para aldığını bildirdi.
Savcı, katil Gülce'nin 36 yıl hapsini, Asuman E.'nin ise delil yetersizliğinden beraat edilmesine karar verilmesini talep etti.

'BENİ CİNAYETE SÜRÜKLEDİ'

Savcının verdiği mütaalayı kabul etmeyen Prof. Dr. Ahmet Gülce ise "Asuman ile son ilişkim 27 Mart 2014'te oldu. O gün 1 paket prezarvetif alıp evine gittim. Bana tuzak kurduğunu düşünüyorum.

Celalettin Hoca'nın odasına girdikten sonra Asuman kapıyı üzerime kilitledi, öldürmeye mecbur bırakıldım.
40 yıl düşünsem cinayet işleyeceğim aklıma gelmezdi. Celalettin için her gün dua ediyorum" dedi. Asuman E. de, cinayetten sonra odadaki el izlerini silmediğini savunarak, "Suçum varsa ispatlansın" dedi. Duruşma karar için ileri bir tarihe ertelendi.

Halit TURAN