Şişli'ye Hayri yok

CHP'li Şişli Belediyesi'nde hesaplar kapanmadı! Başkan Hayri İnönü'nün danışmanı olan Ali Adnan Aslan istifa kararı aldı. Hayri İnönü'yü yolsuzluk, usulsüzlük ve menfaat sağlamakla suçladı. "Bunlar bildiklerimin yüzde 10'u" deyip şunu söyledi: "Belediyenin Kent Yol adlı şirketi adeta gizli kasa gibi... Herkese buradan para saçılıyor. İnkar ederse belgeleriyle açıklarım."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2015 Güncelleme 10 Nisan 2015, 02:09
Şişli’ye Hayri yok

İÇİNDEKİLER

Ana muhalefet partisinin Şişli sıkıntısı bitmedi. CHP'li Şişli Belediyesi'ndeki krize bu kez basın danışmanı eklendi. Başkan Hayri İnönü ile Mustafa Sarıgül arasındaki gerilim sürerken Ali Adnan Aslan'ın iddiaları gündeme bomba gibi düştü. İnönü'nün basın danışmanı olan Aslan, görevinden istifa etti. TAKVİM'e konuşan Aslan, İnönü'yle ilgili şok iddialarda bulundu. İşte Aslan'ın açıklamaları:

NAZLI HANIM'IN KUZENİ

"Şişli Belediyesi'ne ait Kent Yol A.Ş.'nin başına Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün kuzeni olan Ömer Engin Baysal getirildi. Baysal'ın bankalara milyonlarla ifade edilen borçları vardı. Ancak Kent Yol'a atandıktan sonra borçlarını ödemeye başladı. Ayrıca Kent Yol A.Ş. belediyenin gizli kasası gibi... Herkese buradan para saçılıyor.

RUHSATSIZ İNŞAATLAR ...

Hayri İnönü, CHP'li meclis üyeleri ve benim itirazıma rağmen Can Çobanoğlu'nu kendisine imardan sorumlu baş danışman olarak atadı. Şimdi Çobanoğlu'nun imarla ilgili yolsuzlukları konuşuluyor. Aslıhan Atasoy da belediyeye basın danışmanı olarak atandı. Ancak Atasoy, Nurettin Sözen'in yeğeni olan ve belediyecilikte tam 30 yılını geçiren Başkan Yardımcısı Leyla Ünver'e baskı yapmaya başladı. Atasoy, ihalesiz ve imzasız çeşitli etkinlikler yaparak bunların ücretini ödemesi için Ünver'i zorladı. Buna dayanamayan Ünver, istifa etti. Kuştepe ve Mahmut Şevket Paşa'da kentsel dönüşüm için projeler yaptık. Öğrencilere burs verecektik. Ancak bunların hiçbirini yapamadık. Çok daha vahimi ise Başkan Hayri İnönü Şişli Belediyesi'ndeki görevini, kendisine ve ailesine çıkar sağlamak için kullandı. Örneğin oğlunun düğün ve balayı masrafları, belediyeye iş yapan firmalarca karşılandı. Ayrıca İnönü, onlarca ruhsatsız ve usulsüz inşaatın yapılmasına göz yumdu. Görevini usulüne uygun şekilde yapan Belediye Zabıta Müdürü'nün silahlı saldırıya uğraması da bu yanlış işleyişin sonucudur. İnönü belediyede işinin ehli isimlerle değil aile çevresi ve bilgisiz kişilerle çalışmayı tercih etti. Bu anlattıklarım bildiklerimin sadece yüzde 10'u. Hepsinin delilleri, belgeleri var. Delili olmayan bir şeyi yazıp iftira atmam."

KARAYALÇIN'I BİLE DİNLEMEDİ

Şişli
Belediyesi'nde bunlar yaşanırken, şikayet konuları CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'a kadar gitti. 2 ay önce de CHP Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Tonguç Çoban, şikayetleri soru önergesi olarak Şişli Belediyesi Meclis Toplantısı'nda verdi. Bu durum zabıtlara geçti. Kriz büyüyünce Murat Karayalçın devreye girdi. Murat Karayalçın önce Hayri İnönü'yü ziyaret ederek şikayetleri söyledi ve çözülmesini rica etti. Ancak sorunlar bitmedi. Aslan'ın açıklamaları ile kriz büyüyünce Murat Karayalçın ve CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dün Şişli Belediyesi'ne gitti. Konuyla ilgili olarak tarafları dinledi. Şimdi herkes CHP'nin Şişli'deki bu krize nasıl bir çözüm yolu bulacağını merak ediyor.

HEPSİ İFTİRA!

Şişli Belediye Başkanı İnönü ise eski basın danışması Ali Adnan Aslan'ın iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. "Hepsi iftira" diyen İnönü, şunları söyledi: "Şişli Belediyesi ve şahsımı yakından ilgilendiren yıpratıcı iddialarla karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Bilindiği gibi, istifa ederek aramızdan ayrılan şirket yetkilisinin asılsız iddiaları basında yer almıştır. Bu asılsız iddialara karşı gerçek belge ve bilgilerle savcılığa başvuracağız. Gerçekler en kısa sürede ortaya çıkacak."

MEVLÜT YÜKSEL