Doğan Medyası'nın ikiyüzlülüğü

Ahlaksız dizi ve içerikleri ile toplumun ruh sağlığını bozan Doğan Grubu, hunharca katledilen Özgecan'ın haberlerini manşetlerden indirmeyerek yüzsüzlük yapmaya devam ediyor. Doğan Medya Grubu'nun bu hareketi 'Kartel medyasının timsah gözyaşları' olarak nitelendiriliyor.

Giriş Tarihi 16 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 16 Şubat 2015, 16:10
Doğan Medyası’nın ikiyüzlülüğü

İÇİNDEKİLER

Özgecan Aslan'ın hunharca katledilemesi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Buna tepki olarak pek çok ilde yürüşler düzenlendi. Bu vahşete sessiz kalmak istemeyen birçok insan da tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

Ahlaksız içerikleriyle toplumu zehirleyen Doğan Medyası ise, Özgecan'ın adını kullanarak yüzsüz bir şekilde yayıncılık yapmaya devam etti. Özgecan'ın haberlerini manşetten indirmeyen Hürriyet.com.tr'nin bu hareketi 'Doğan Medyası'nın timsah gözyaşları' olarak yorumlandı.

FATMAGÜL'ÜN HAYRANI ÇIKTI
Özgecan'ın katil zanlısı Suphi A'nın ise bir zamanlar Kanal D'de yayınlanan Fatmagül'ün Suçu Ne? dizisinin hayranı olduğu çıktı. Konusu ile tartışmalara neden olan dizinin, o dönemde uzmanlar tarafından toplumun ruh sağlığını bozduğu belirtilmişti. Reyting için diziyi yayınlayan Doğan Medyası'nın, Özgecan üzerinden propaganda yapması kamuoyu tarafından da samimi bulunmadı.

'BUNUN ADI İKİYÜZLÜLÜKTÜR'
Yeni Akit'e açıklama yapan Aile Koruma ve Destekleme Derneği (AKODER) Başkanı Yasemen Çoban, "Bu tür dizileri yayınlayan yayın organlarının utanmadan, sıkılmadan, insanlık vicdanına sığmayacak bir tarzla bu tür haberleri kadına şiddet olgusu üzerinden ön plana çıkarmaları ikiyüzlülüktür" dedi.

Özgecan'a Allah'tan rahmet dilediklerini belirten Yasemen Çoban, "Allah anneciğine, babacığına ve kardeşine sabırlar versin. Gerçekten çok üzgünüz" dedi.

AKODER olarak yıllardır dizilere, reklamlara hatta haber programlarına basit ve eğlenceli bir seyir olarak bakılmaması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Çoban, "Son olay bunun çok üzücü bir ispatıdır. Bu yüzden de medya okur-yazarlığını çok önemsiyoruz. Çünkü medya okur-yazarlığı seyredilen bir yapımın arka planında ne olduğunu okumamızı sağladığı gibi, içerikten etkilenme oranımızı da en aza indiriyor" ifadelerini kullandı. Biz Fatma Gülün Suçu Ne? dizisinin yayınlandığı dönemde de tepki gösterdiklerini ifade eden Çoban, "Bu Prime Time'de gösterilen çoluk-çocuk ailecek seyredilen bu tür diziler muhakkak birilerine yol gösteriyor, birilerine örnek teşkil ediyor. Bu tür yapımlardan etkilenenlerde belirli bir psikolojik sorun oluyor. Bu diziler ve yapımlar da bunu deşmiş oluyor" dedi.

'TIK' İÇİN ÖZGECAN'IN ADINI KULLANDILAR
Ahlaksız site Hürriyet, Özgecan'ın başına gelen bu korkunç olayı da sulandırmaya, fanteziye çevirmeyi başardı.

Twitter'da açılan #sendeanlat hastagiyle kadınlar, başlarına gelen taciz olaylarını anlattı. Hashtag'e yazılanları toparlayarak haber yapan Hürriyet, her zaman olduğu gibi habere pornografi katmayı ihmal etmedi.

SUÇLU DOĞAN MEDYASI VE YEŞİLÇAM FİLMLERİ
Doğan Medyası'nın toplumun ahlakını ve ruh sağlığını bozan içeriklerinin yanında Yeşilçam filmlerinde de bu tarz filmlerin yer alması da dikkatlerden kaçmadı. Yeşilçam'ın sevilen sanatçısı merhum Kemal Sunal'ın 'Dokunmaya Şaban'ıma' isimli filminde kadın düşkünü bir minibüs şoförünü canlandırması ve filmde "Bi ona bi ona" diyaloglarının geçmesi de topluma aynı zararı verdiği belirtildi.

Kaynak: Yeni Akit, Takvim İnternet ve Ajanslar