Yas ve isyan

Bindiği minibüste öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için bütün Türkiye ayağa kalktı. Talihsiz genç kızın katiline biber gazı sıkarak direnmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2015 Güncelleme 15 Şubat 2015, 03:24
Yas ve isyan

İÇİNDEKİLER

Mersin Tarsus'ta Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan (20), 11 Şubat günü okuldan çıktıktan sonra arkadaşıyla buluştu. Daha sonra evine dönmek için minibüse binen Özgecan'dan bir daha haber alınamadı. İddiaya göre minibüs sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken (26), araçta kimse kalmayınca genç kıza tecavüze kalkıştı. Genç kızın direnmesi üzerine bıçaklayarak öldüren zanlı, babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe'yi (25) çağırıp cesedi ormanlık alanda yaktı. Yol kontrolü yapan jandarma, araçta kan lekesi ve bir kadın şapkası gördü. Ahmet Suphi, jandarmaya, "İki yolcu kavga etti, birinin burnu kanadı. Şapkayı da biri düşürmüştür"dedi ve yoluna devam etti. Ertesi gün kayıp kız ihbarı olduğunu öğrenen jandarma söz konusu minibüs şoförünü aramaya başladı. Şoför yakalanamazken, gözaltına alınan babası ve arkadaşı cinayeti itiraf etti. Firari Ahmet Suphi Altındöken dün yakalandı. Evli ve bir çocuk babası olan minibüs şoförü ve diğer 2 zanlı, sağlık kontrolü için gönderildikleri hastane çıkışında vatandaşların saldırısına uğradı.

SÜTÜ VE HARÇLIĞI

Genç kızın annesi Songül Aslan, katillere en ağır cezanın verilmesini istedi. Acılı anne, "Sabahleyin sütünü ve harçlığını verdim okuluna gitti. Masum bir kızın ölmesine neden olanların benim kızımdan beter olmasını istiyorum. Özgecan, her konuda herkese iyilik yapan bir insandı. Hedefleri vardı, psikolojiyi bitirip kendine iş yeri açacaktı. Bir dolmuşa binip de evine gelirken bu vahşetin olmasına benim aklım ermiyor. Kızımın tek hatası dolmuşa binip evine gelmek mi?" dedi. Talihsiz Özgecan için kılınan cenaze namazına kadınlar akın etti. İmam, kadınları arka saflarda durmaları için ikaz etti. Ancak kadınlar ön saflarda namaz kılmayı tercih etti. Genç kız, Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. Öte yandan cinayetin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Özgecan'ın önce katiline biber gazı sıkarak direndiği ifade edildi.

Erdoğan çiftinden taziye telefonu!Erdoğan çiftinden taziye telefonu!

LİDERLERDEN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

CumhurbaşkanI Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Hanım, acılı aileye telefonla başsağlığı diledi. Cinayeti, şiddetle kınadı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu aileyi aradı. "Bu alçakça saldırının katillerinin gerekli cezayı alması için her şey yapılacaktır" dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan tepki gösterdi. "Tertemiz bir yavrumuzu, Özgecan'ı kaybettik. Bu zihniyete hep beraber dur diyeceğiz" ifadelerine yer verdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu saldırıyı lanetlemek yetmez, kınamak kafi gelmez. Çünkü hiçbir söz kızımızın yaşadıklarını ve canileri tarif etmez, edemez" dedi.
HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Üç tane yaratık gencecik çocuğa erkeklik adına bu zulmü yapmışlar. Tecavüzcü, vahşi, barbar erkeklik anlayışına lanet olsun...