İşte paralel örgütün İsrail imamı!

Paralel kurmayların, “Güneydeki sevdiğimiz Ülke” diye tarif ettiği İsrail’e özel ihtimam gösterdiği atadığı imamla da kanıtlandı. Paralel Örgüt’ün, İsrail İmamı olarak atadığı Harun Tokak, Gülen’e en yakın, Cemaatin zirve isimlerinden biri olarak biliniyor.

Giriş Tarihi 12 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 12 Şubat 2015, 03:33
İşte paralel örgütün İsrail imamı!

İÇİNDEKİLER

Başında ABD'nin Pensilvanya eyaletine yaşayan Fethullah Gülen'in bulunduğu Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) 106 devlete yerleşmiş Ülke İmamları'nın kimlikleri, PDY'nin en çok ilişkide olduğu ülkeleri de gözler önüne seren bir hiyerarşik yapılanmayla tespit edildi.

PDY'nin Asya ve Avrupa'nın önemsiz ülkelerindeki Ülke İmamları daha önce Türkiye'de ve faaliyet gösterdikleri diğer ülkelerde "Bürokrasiye sızamamaktaki başarısızlıkları" nedeniyle sürgün edilirken, Cemaatin en önemli İmamlarından Harun Tokak'ın ise İsrail'de görevlendirildiği ortaya çıktı.

Samsun'da Milli Eğitim camiasına yeterince sızamadığı için Bilal Karaduman Kenya'ya sürgün edildi. PDY'nin her faaliyetinin kavşak noktası İsrail başta olmak üzere kilit ülkeler ise Gülen'in yaşadığı ABD, Avrupa Birliği'nin yönetildiği Almanya ve PDY'nin yeni nüfuz alanı olarak bilinen Balkanlar'daki Bosna'daki Ülke İmamları'nın unvanları ise Gülen Cemaati'nin yayın organı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Gülen Cemaati'nin basınla ilişkiler için kullanıp sözcülüğünü de yapan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın Başkanı olması göze çarpıyor.

Ülke İmamları içinde en çok unvana sahip isim ise İsrail Ülke İmamı, eski Başkanı Harun Tokak olarak ön planda duruyor.

İSRAİL İMAMINDA YOK YOK
Paralel Devlet Yapılanması (PDY), Ülke İmamları'nı belirlerken kendine dünyayı yöneten ülkeleri hedef seçmiş. İlk iş olarak da Ülke İmamı seçiminde özgeçmişi en kuvvetli ismi, ilişkilerinin en yoğun olduğu ülkelere tayin etmiş. Bunun da en açık delili, CV'sinde yok yok olan İsrail Ülke İmamı Harun Tokak. Kamuoyunun 17-25 Aralık Darbe Girişimi sonrasında sıkça televizyonlarda PDY'yi savunurken görerek yakından tanıma imkanı bulduğu Tokak, Cemaat'in en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Fethullah Gülen'in oluru ile bugüne kadar Gülen Cemaati'nin pek çok organizasyonunun başında bulunan Harun Tokak, İsrail Ülke İmamı olmadan önce Gülen Cemaati'nin dünya basını ile ilişkilerini yürütmek ve sözcülüğünü yapmak için kurduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı ile Cemaat'in himmetten gelen milyonlarının kâra dönüştürülüp, yasal zemine kaydırıldığı onlarca şirketi barındıran Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. İsrail Ülke İmamı'nın CV'sini sağlam tutan PDY, bununla da kalmayarak dünyaya hoş görünmek için yardım faaliyetleri için kullandığı Kimse Yok Mu adlı STK'sının da Kudüs temsilciliği görevini Harun Tokak'a verdi. Böylece Harun Tokak, PDY'nin İsrail İmam'ı olmadan önce; Cemaat'in kendisine ne kadar güvendiğini ortaya koyan bir özgeçmişle PDY'nin en yakın olduğu ülke İsrail'de göreve başladı.

İşte Paralel Yapının dünya imamlarıİşte Paralel Yapının dünya imamları

METRİS TEHDİTÇİSİ ALMANYA'DA
PDY'nin özgeçmişi en kabarık bir diğer Ülke İmam'ı da Avrupa Birliği'nin büyük abisi Almanya Ülke İmamı, Hayrettin Özkul. Bu isim de kamuoyunun 17-25 Aralık Darbe Girişimi sırasında yakından tanıma fırsatı bulduğu PDY üst düzey isimleri arasında yer alıyor. Darbe Girişimi sırasında göz altına alınan İş Adamı Rıza Sarraf'ı, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde "Avukat" kimliğiyle ziyaret edip "Ek ifade vererek bu işleri hükümetin talimatı dahilinde yaptım" demesi karşılığında kendisinin serbest kalacağını söyleyen isim Özkul'du. Bu önemli isim; AB'de önem verilen Almanya'ya Ülke İmamı olarak gönderildi.

GÜLEN'İN VEKİLİ ABD İMAMI
Fethullah Gülen'in tüm organizasyonu yönettiği ABD'deki Ülke İmamı ise; diğer pek çok ülke imamı ile birlikte Zaman Gazetesi ile doğrudan bağı bulunan isimlerden. İsmail Büyükçelebi, ABD İmamlığı öncesinde 1996-97 yıllarında Zaman Gazetesi müfettişi olarak bilindi, 1997'de Çin'e gönderildi. 1999'da Gülen'in strateji oluşturmasında istihbarat birim üst yönetimi içinde yurt dışı imamı olarak görev yaptı. ABD'de Gülen'in yerine vakit namazlarını kıldırıyor. Ebru TV yönetim kurulu üyesi ve ABD imamı. Gülen yokken Cemaat'in namazlarına imamlık edecek kadar önemseniyor.

Kan davasıKan davası

KOMPLONUN AVUKATI BOSNA'DA
kriptolu telefonların dinlenmesi başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve üyelerine karşı pek çok girişimin tezgahlandığı TÜBİTAK'ta hukuk müşaviri olan Ali Dokumacı, Bosna İmam'ı. Bu ülkeye verdiği önemi gözler önüne sermek istercesine TÜBİTAK'taki önemli ismi getirten PDY'nin Bosna İmam'ı aynı zamanda Korgeneral Rıdvan Ulugüler'in imzasını sayısal ortamda sahte belgeye naklederek sahtecilik suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma kapsamında gözaltına alınan Gülenci astsubayların avukatlığını üstlenen isimdi. TSK'da 'eşcinsel' listesi hazırlayan Gülenci subayların da avukatı.

DEŞİFRE OLANA SÜRGÜN
PDY'nin Ülke İmamı tercihinde sadece başarı yok; başarısızlık da var. Kenya ise bunun en önemli örneği. Sömürgeci devletlerin geri bıraktığı Afrika'da Türkçe öğretip eğitim veriyoruz, hizmet ediyoruz diyerek iş adamlarından milyonlarca TL'yi gönüllü yada gönülsüz olarak Himmet diye toplayan Cemaat, buraları sürgün yeri gibi görmüş. Kenya İmamı Bilal Karaduman, aslında bu Afrika ülkesine sürgün olarak gönderildi. 2006'da Samsun'da bürokrasiyle diyalog kuramaması nedeniyle Samsun İl İmam yardımcısı yapılan Karaduman, bu başarısızlığının cezasını 2015'te Kenya'ya sürgün edilerek çekti. Bir başka sürgün yeri ise Venezüela. Daha önce Macaristan'da çalışan Eyyup Günel, Çek Cumhuriyeti'nde de görevlendirildi. Burada "yetersiz" görülmesi nedeniyle de Venezüela'ya Ülke İmamı olarak 2010'da sürüldü ve 5 yıldır da orada tutuluyor.

Kongre lobisiKongre lobisi

GÜLEN GRUBU'NUN ZİRVE İSİMLERİNDEN
MEB'de eğitim uzmanlığı ve başbakanlıkta müşavirlik yapan Harun Tokak, 1997-2008 yılları arasında Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanlığı'nı da yürüttü. Abant ve Diyalog Avrasya platformlarının oluşturulmasına öncülük etti. Halen Diyalog Avrasya Platformunun eş başkanlığını yürüten Harun Tokak Güney Ukrayna Devlet Pedegoji Universitesi fahri profesorudur. Harun Tokak'ın "Önden Giden Atlılar", "Yoldakiler", "Işık Süvarileri" adında hikaye kitapları yayınlandı. Tokak, 28 Şubat sürecinde İsrail'den gelen Begin Sedat Stratejik Araştırmalar Merkezi yetkililerini, Gazeteci ve Yazarlar Vakfı'nda ağırlamıştı.


Kaynak: Stargazete