Sinemiz yandı

Beyoğlu'nda apartman boşluğunda cesedi bulunan Nazlı Erköseoğlu ile ilgili mahkemeden şok gerekçe: Yurtdışında eğitim görmüş, iş bulamamış, selamlaştığı kişi ile alkol alıp birlikte olmak için evine gitmiş... Cinayet değil, intihar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2015 Güncelleme 06 Şubat 2015, 00:00
Sinemiz yandı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beyoğlu'nda 4 yıl önce Paksoy Holding'in veliahtları Mahmut Emre Paksoy ve Can Paksoy'la birlikte kaldığı apartmanın boşluğunda ölü bulunan Sinem Nazlı Erköseoğlu ile ilgili kararı şok yarattı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, "Kasten adam öldürmek" ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mahmut Emre ve Can Paksoy'un beraatine karar verdi. Bunun gerekçesini de şöyle açıkladı:
Can Paksoy'un odasındaki boşluğa açılan pencerenin yüksekliği, 76 santimetreydi. 171 santimetre boyunda ve 61 kilogram ağırlığındaki Erköseoğlu'nun tek başına aşmayı başarabileceği bir yükseklik.
Olayın tek tanığı, alt katta oturan Habibe Şimşir, "Üst kattan bir mücadele ya da çığlık sesi gelse hemen duyardım. Böyle bir ses duymadım" dedi.
Adli Tıp raporu, Erköseoğlu'nun "tek başına veya diğer sanıkla birlikte" öldürüldüğünü ispatlamıyor. 8'inci kattan düşerken başını çarpma ihtimali oldukça yüksek. kafasındaki kanama ve ekimozun sebebi, düşerken bir temas sonucu olabilir.
Emre Paksoy'un camdaki ve duvardaki izleri aşağı bakarken oluştu. Erköseoğlu'nun yaşadığına ihtimal vermediği için acil yardım çağırmak yerine babasını aradı.
Erköseoğlu'nun, Can Paksoy'la birlikte olmak için çıkardığı çamaşırını kendisinin giymesi ve hayatta yaşadığı olumsuzlukların etkisiyle atlamış olma ihtimalini düşünmek gerekir.
Bir erkeğe duygusal yakınlık duyduğu halde, karşı tarafça kabul edilmeyen, annesi babası boşanmış, yurtdışında eğitim görmüş ve iş bulamamış, olay gecesi evlenen babasının düğününe gitmeyen, daha önce selamlaştığı erkekle alkol alıp, duygusal yakınlık kurup gece 03.00'te onun evine giden, cinsellik yaşayan Erköseoğlu'nun ne yaptığını ne düşündüğünü tespit etmek mümkün değildir.
Kararda "Adli Tıp raporu, öldürüldüğünü ispatlamıyor" ve "Şüpheden sanık yararlanır" dendi. Ancak gerekçeler, Erköseoğlu'yla ilgili "Cinayet, kaza veya intihar" şüphesini ortadan kaldırmadı.

Ali OKTAY