Aynı şüphe

ASELSAN mühendisi Erdem Uğur, dün füze savunma sistemiyle ilgili hazırladığı projenin sunumunu yapacaktı. Ancak toplantı saatinde evinde ölü bulundu. Genç mühendisin intihar ettiğine kimse inanmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ocak 2015 Güncelleme 16 Ocak 2015, 01:36
Aynı şüphe

İÇİNDEKİLER

Aselsan'da geçmiş yıllarda arka arkaya yaşanan 4 şüpheli ölümün sis perdesi aralanamamışken, dün de 1 mühendis daha yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. ASELSAN'da 1 yıl önce işe başladığı öğrenilen mühendis Erdem Uğur'un (28) işe gitmemesi nedeniyle mesai arkadaşları telefonla aramaya başladı. Telefonların açılması üzerine durumdan şüphelenen iki arkadaşı evine gitti.

'GAZ AÇIK' NOTU VARDI
Ankara Cebeci Akat Sokak'ta oturduğu apartmanın dış kapı ziline basıldı. Buna da cevap vermedi. Kapıcı aracılığıyla daire kapısına giden arkadaşları kapı üzerine yapıştırılmış, "Dikkat gaz açık" yazılı notuyla karşılaştı. Çağırılan çilingirci aracılığıyla kapı açılarak polis ve sağlık görevlileri eşliğinde içeri girildi. İçeri girenler içerideki yoğun tüp gaz kokusuyla karşılaştı.

DAHA 28 YAŞINDAYDI
Mutfağa girdiklerinde ise korkunç manzarayla karşılaştılar. 28 yaşındaki mühendisin mutfakta cansız bir şekilde yattığını gören arkadaşları şoka girdi. Sağlık ekipleri genç mühendisin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde ve ceset üzerinde inceleme yapıldı. Ardından ailesi şehir dışında yaşayan ve tek başına kalan Uğur'un cesedi Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Kapı ve pencereleri kapalı olan evdeki incelemeler tamamlandı. Arkasından herhangi bir intihar mektubu bırakmadığı belirtilen genç mühendisin kapısına asılı bulunan, "Dikkat gaz açık" notu ile birlikte telefonu delil torbasına konuldu.

O ASLA İNTİHAR ETMEZ
Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu olan Erdem Uğur'u,manyetik füze savunma sistemleri konusunda uzman olduğu ortaya çıktı. Dün yeni projesinin sunumunu yapacak olan Uğur'un ölümü, 'intihar değil' iddialarını gündeme getirdi. Uğur'un ailesi de, intiharın imkansız olduğunu dile getirdi.

SIR DOLU İNTİHARLAR
Erdem Uğur'un 1 yıl önce ASELSAN'da kurulum yapılan cihazların testinden sorumlu olarak ASELSAN'da göreve başladığı belirtildi. Uğur'dan önce 2006 - 2007 yıllarında ASELSAN'ın dört mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Burhaneddin Volkan peş peşe şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybetmişti. Ölen Başbilen, Aselsan'da milli tank projesini yürütüyordu. Ünal ve Yançeken F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol ve şifreleme sistemleri üzerine çalışıyordu.

YÜKSEL TEMEL